Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Γερμανία: Οι υπουργοί κοιμούνται στα γραφεία τους για να γλυτώσουν χρήματα

ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ 14.000 ΕΥΡΩ
Αρκετοί υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης, κοιμούνται στα γραφεία τους στο Βερολίνο, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, παρόλο που ο μηνιαίος μισθός τους ανέρχεται στα 14.000 ευρώ.


 Η υπουργός Οικογένειας, Manuela Schwesig είναι ένα από τα πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου που περνά αρκετά από τα βράδια της στο γραφείο της αντί να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην πρωτεύουσα, όπως αποκάλυψε το περιοδικό Spiegel την Κυριακή.

Το υπουργικό γραφείο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα κρεβάτι, μια συρταριέρα, ένα ντους και πρόσβαση σε κουζίνα, χρησιμεύει ως το σπίτι της πολιτικού του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, όταν συνεδριάζει το κοινοβούλιο.

Το δωμάτιο χτίστηκε όταν η Ursula von der Leyen ήταν υπουργός οικογένειας. Η σημερινή υπουργός Άμυνας κοιμάται σε ένα μονό κρεβάτι σε ένα μικροσκοπικό διάδρομο μόλις 7,4 τετραγωνικών μέτρων στο νέο χώρο εργασίας της, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο περιοδικό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Heiko Maas και ο υπουργός Εργασίας, Andrea Nahles, επίσης διανυκτερεύουν στα γραφεία τους, σύμφωνα με το άρθρο.

«Με τον πλούσιο υπουργικό μισθό τους είναι σε θέση να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα στην πρωτεύουσα» δήλωσε στο περιοδικό, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού και μέλος του κόμματος της άκρας αριστεράς Gesine Lötzsch.

Οι υπουργοί δεν χρειάζεται να πληρώνουν ενοίκιο για τη διαμονή τους, αλλά πρέπει να δηλώνουν μέχρι και 221 ευρώ το μήνα για «πρόσθετες παροχές» στις φορολογικές τους δηλώσεις για τη χρήση των δωματίων.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής νομικής Ulrich Battis ερωτηθείς για το αν οι υπουργοί, σύμφωνα με το νόμο, επιτρέπεται να διαμένουν στα γραφεία τους απάντησε:

«Αν ένας υπουργός κοιμάται σε έναν καναπέ – κρεβάτι μία στο τόσο, τότε δεν υπάρχουν αντιρρήσεις. Αν όμως ο υπουργός διαμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο υπουργικό του γραφείο, τότε αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό».

Να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί υπουργοί κερδίζουν περίπου 14.000 ευρώ το μήνα για την κάλυψη των παροχών και των εξόδων τους.

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου