Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τι φέρνει στην Ελλάδα ο Γερμανός πρόεδρος

Οι προσδοκίες για έκπληξη της τελευταίας στιγμής που φέρεται να ετοιμάζει για τη χώρα μας η Γερμανία 



Θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα την χώρα μας; Οι πληροφορίες που έρχονται από το Βερολίνο είναι συγκεχυμένες. Επισήμως, η γραμμή είναι αρνητική και μάλιστα κατά τρόπο κατηγορηματικό. Ωστόσο διπλωματικές πηγές στην Αθήνα αφήνουν να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να υπάρξει μια έκπληξη, της τελευταίας στιγμή από την «άλλη πλευρά».
Σε τι ακριβώς θα συνίσταται αυτή; Άγνωστο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, πάντως, η Ελλάδα αυτό που έχει να περιμένει είναι μια λεκτική παρέμβαση του υψηλού Γερμανού επισκέπτη της, η οποία, στη συνέχεια, μπορεί να λειτουργήσει ως προάγγελος εξελίξεων και σε αυτό το μέτωπο.
Οι ίδιες πηγές, για να κατεβάσουν τον πήχη των προσδοκιών, επιμένουν ότι οι Γερμανοί θα αναφερθούν αποκλειστικά στην περίπτωση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, διαχωρίζοντας την από όλες τις υπόλοιπες ελληνικές απαιτήσεις. Ακόμα και έτσι, όμως, φαίνεται να γίνεται ένα πρώτο βήμα προς μια θετική κατεύθυνση, η οποία στο τέλος της ημέρας μπορεί να καταλήξει σε εισροή κεφαλαίων, πιθανώς έμμεση, από την Γερμανία προς την χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, «κάτι» φαίνεται να κινείται και σε αυτό το μέτωπο τις τελευταίες ημέρες, σε διπλωματικό επίπεδο.

       voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου