Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ενταση και διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Βουδούρη

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μέσα σε κλίμα έντασης και ισχυρών διαφωνιών καλείται η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει για δεύτερη ημέρα σήμερα στο cine Κεραμεικός να εγκρίνει τις υποψηφιότητες για τις 13 περιφέρειες.


Η επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει για τις περιφερειακές εκλογές και έναν υποψήφιο προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, τον Οδυσσέα Βουδούρη για την Πελοπόννησο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο κόμμα.
«Η ενδεχόμενη τελική επιλογή πολιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά, βρίσκεται εκτός αποφάσεων του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μηνύματα στον λαό», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, εκφράζοντας τη διαφωνία του στο πρόσωπο του Οδυσσέα Βουδούρη.
Αντιδράσεις εκφράζονται και για άλλες δύο υποψηφιότητες, που προτείνει η ηγετική ομάδα. Η αριστερή πτέρυγα διαφωνεί με την υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία και του Σπύρου Μπενέτου – ήταν πολύ παλιά στο ΠΑΣΟΚ - στο νότιο Αιγαίο.
Απαντώντας, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για «ρεσιτάλ δυσανεξίας», τόνισε πως η πρόταση για τους 13 περιφερειάρχες είναι απολύτως ισορροπημένη από κάθε άποψη και συμπλήρωσε ότι «δεν ανοίγουμε φακέλους σε στελέχη που προσεγγίζουν το χώρο και προχωράμε με βάση την απόφαση του Συνεδρίου».
Πάντως, αυτή την ώρα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να εγκριθούν οι υποψήφιοι για τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Η πλειοψηφία επιμένει να ψηφιστούν σε «πακέτο» και οι 13 υποψηφιότητες, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα επιμένει να ψηφιστούν είτε ένας προς έναν, είτε χωριστά κάθε υποψήφιος για τον οποίο θα υπάρξουν ενστάσεις.

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου