Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Με αλυσίδες στην Ευρωβουλή

Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης εμφανίστηκε δεμένος με αλυσίδες και λουκέτα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Δεν θέλουμε μια Ευρώπη του Μπαρόζο και της Μέρκελ». 



Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης εμφανίστηκε δεμένος με αλυσίδες και λουκέτα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο κ. Χατζημαρκάκης κατεβαίνει στις ευρωοεκλογές ως επικεφαλής του κόμματος «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» και είναι πρώην μέλος του γερμανικού Κόμματος των Φιλελευθέρων, από το οποίο παραιτήθηκε.
Σε άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» για τη δραστηριότητα του κ. Χατζημαρκάκη επισημαίνεται ότι «όραμά του είναι η μετατροπή της Ελλάδας από ένα χρεοκοπημένο κράτος που έφτασε έως εδώ λόγω των πελατειακών σχέσεων και της διαφθοράς σε ένα ευρωπαϊκό πρότυπο κράτος». 
Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι «δεν θέλουμε μια Ευρώπη του Μπαρόζο και της Μέρκελ» και όπως αναφέρεται στο άρθρο, «υποστηρίζει ότι από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση έχει ταχθεί κατά των αυστηρών όρων για την Ελλάδα και έχει ζητήσει ένα «ηράκλειο σχέδιο» για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας». Γι΄αυτό το λόγο άλλωστε «τα τσούγκρισε» και με το κόμμα του, το FDP.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου