Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μέλι - γάλα. Οι συμβιβασμοί και τα μέτρα

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
Εκτονώθηκε η ένταση στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τις αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, ιδιαίτερα στις ρυθμίσεις που αφορούν το πολύπλοκο θέμα του γάλακτος. Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο για λήψη μέτρων λιτότητας. Την Τρίτη συνεδριάζει στην Αθήνα το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.


Πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Η υπερψήφισή του θα επικυρώσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση των δόσεων από Ευρωζώνη και ΔΝΤ.
Το «Εθνος» παρουσιάζει όλες τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στη φορολογία (μείωση προστίμων, αύξηση ακατάσχετου, βελτίωση πλαισίου για φόρο υπεραξίας), το Ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το Δημόσιο, την απελευθέρωση των αγορών με έμφαση στο φρέσκο γάλα, τις μεταφορές, το ψωμί και τη λειτουργία των φαρμακείων, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη διανομή κοινωνικού μερίσματος σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα πρέπει να συμμετάσχει με ψηφισμένο το νομοσχέδιο στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, παρουσία της τρόικας, προκειμένου οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του να εγκρίνουν την τμηματική εκταμίευση δόσεων που ενδέχεται να φθάσουν και τα 10 δισ. ευρώ.
Στη συνέχεια και όπως έγινε γνωστό χθες, το ΔΝΤ στα τέλη του επόμενου μήνα ή το αργότερο στις αρχές του Μαΐου θα λάβει απόφαση για την αποδέσμευση δύο δόσεων.
ΓΑΛΑ
Τρεις κατηγορίες γάλακτος θα πωλούνται στα ράφια των καταστημάτων. Το παστεριωμένο, το γάλα ημέρας και το υψηλής θερμικής επεξεργασίας.
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πλήρης είναι η ανατροπή στο καθεστώς λειτουργίας και ίδρυσης των φαρμακείων. Φαρμακεία και εντός πολυκαταστημάτων.
ΔΗΜΟΣΙΟ
Αποζημιώσεις μέχρι 15.000 και επίδομα ανεργίας θα δίνονται στους υπαλλήλους του Δημοσίου που απολύονται.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Υιοθετούνται νέα εργαλεία για τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών και επιταχύνεται η διαδικασία επαναϊδιωτικοποίησής τους.
ΦΟΡΟΙ
Εκπτώσεις σε πρόστιμα και φόρο υπεραξίας ακινήτων. Αύξηση του ακατάσχετου στα 1.500 ευρώ.
ΑΓΟΡΑ
Πιλοτικό άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε τρεις τουλάχιστον τουριστικές περιοχές της χώρας.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Νωρίτερα κατά έξι μήνες έρχονται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. Στο ΙΚΑ εντάσσεται ο ΟΠΑΔ.

  • OΛΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου