Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Βρήκαν το Boeing στον Ινδικό Ωκεανό;

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ 2 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ - ΤΟ ΕΝΑ ΜΗΚΟΥΣ 24 ΜΕΤΡΩΝ
Μετά από 12 ημέρες ερευνών, εντοπίστηκαν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό δύο μεγάλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι τα συντρίμμια του εξαφανισμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines. Στο σημείο σπεύδουν αυστραλιανά αεροσκάφη.


«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη», δήλωσε ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών.
Η δήλωση διατυπώνεται μετά την αποστολή αεροσκαφών από την Αυστραλία με στόχο να εξεταστούν τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου στο νότιο Ινδικό Ωκεανό - περίπου 1550 μίλια νοτιοδυτικά του Περθ- και μπορεί να είναι συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.
Πρόκειται πιθανώς «για την καλύτερη ένδειξη που έχουμε που έχουμε επί του παρόντος, αλλά πρέπει να μεταβούμε στο σημείο για να εξακριβώσουμε αν τα ευρήματα έχουν κάποια αξία ή όχι», δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA).
«Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι ορισμένου μεγέθους, πιθανώς μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια» κατά διαστήματα, δήλωσε ο Τζον Γιανγκ.
«Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο», συμπλήρωσε.
Η θάλασσα στο σημείο των ερευνών έχει βάθος «αρκετών χιλιάδων μέτρων» και η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη, δύο παράγοντες που «δυσχεραίνουν την επιχείρηση» παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ήπιες, σημείωσε ο Γιανγκ.
Αν επιβεβαιωθεί ότι τα αντικείμενα ανήκουν στο αεροσκάφος είναι πιθανώς να πρόκειται για μαξιλαράκια από τα καθίσματα και αντικείμενα από τις αποσκευές που μπορούν να επιπλέουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο μετέφερε 239 ανθρώπους (επιβάτες και πλήρωμα) εξαφανίστηκε τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου