Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ιταλικό fund κοιτάζει ελληνικές επιχειρήσεις σε τρόφιμα και τουρισμό.

Mεγάλο ιταλικό fund διαθέτει περί τα 6 δισ. ευρώ για να τοποθετήσει σε δυναμικές εξαγωγικές εταιρείες του αγροδιατροδικού τομέα καθώς και σε τουριστικές επιχειρήσεις.



Ενδιαφέρον για την εξαγορά/συμμετοχή σε ελληνικές επιχειρήσεις, εκφράζει ιταλικό fund, που για πρώτη φορά στρέφει το βλέμμα του στην ελληνική αγορά και ειδικότερα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Βεβαίως, τους τελευταίους αρκετούς μήνες, πολύ μελάνι έχει χυθεί για τα ξένα funds, που σκανάρουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τοποθετήσεις σε καλές επιχειρήσεις, όλων των κλάδων. Το ενδιαφέρον αυτό, είναι πραγματικό, έχει επιβεβαιωθεί από κινήσεις που ήδη υλοποιήθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις (π.χ η York Capital με τη ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ), ενώ αυτός ο ίδιος ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, έχει επανειλημμένως μιλήσεις για τις δεκάδες των εκατομμυρίων που ψάχνουν να τοποθετηθούν σε ελληνικές εταιρείες με προοπτική.

Άλλωστε, με τον πολιτικό και πραγματικό χρόνο να εξαντλείται, σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, το ενδιαφέρον επόμενο είναι στρέφεται στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Στους ενδιαφερόμενους λοιπόν, όπως πληροφορείται η Voria.gr, έχει λίαν προσφάτως συμπεριληφθεί και μεγάλο ιταλικό fund, το οποίο, μετά από  αποεπενδύσεις, έχει περί τα 6 δισ. ευρώ για να τοποθετήσει σε δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Το fund αυτό, που βλέπει επίσης Ισπανία και Πορτογαλία, αρχικά θέλει να δει ελληνικές επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα, όπως και του τουριστικού. Για τις επιχειρήσεις που είναι στη μεταποίηση της πρωτογενούς παραγωγής, βασική προϋπόθεση για να ενταχθούν στην ομάδα των προς εξέταση, είναι, να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα και μάλιστα να εξάγουν ως και το 65%-70% της παραγωγής τους.

Και στους δύο αυτούς κλάδους, που έχουν δυναμικές επιχειρήσεις οι οποίες όμως υποφέρουν από μεγάλη έλλειψη ρευστότητας, εκτιμάται ότι μπορεί να προσελκυσθούν σημαντικές επενδύσεις.

 της Άννης Καρολίδου
          voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου