Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Έτσι θα βγει η χώρα στις αγορές – 7 Απριλίου συμπληρώνονται 4 χρόνια εκτός αγορών

Η υπόθεση Μπαλτάκου ίσως κάνει την 7η Απριλίου μια σημαδιακή ημερομηνία. Πριν τέσσερα χρόνια ήταν η τελευταία φορά που βγήκε η χώρα στις αγορές, μετά ήρθε το μνημόνιο.


Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει ανάγκη εξόδου στις αγορές λόγω ρευστότητας. Αντίθετα η δόση που έλαβε η Ελλάδα εξασφαλίζει τη ρευστότητα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Η έξοδος στις αγορές γίνεται για να υπάρξουν νέα δεδομένα στον χειρισμό των ελληνικών ομολόγων. Μια βάση αξίας και επιτ9οκίων για των υποψήφιους επενδυτές.

Έτσι όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει, άμεσα σύμφωνα με ορισμένους, μια δοκιμαστική έξοδος με ομόλογα αξίας περί τα 3 δισ. ευρώ.
Μάλιστα τα δύο θα απευθύνονται σε ξένους επενδυτές και το ένα σε επενδυτές εντός των συνόρων.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η σημερινή έκθεση της Moody's για την Ελλάδα, ενώ η Morgan Stanley εκτιμά ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει με ένα επιτόκιο κοντά στο 5,3%, κατά πολύ χαμηλότερο δηλαδή από το τελευταίο επιτόκιο που πήρε η χώρα στην τελευταία έξοδό της πριν 4 χρόνια.

Την ίδια ώρα πάντως τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά καθώς και το επιτόκιο του 30ετούς ελληνικού ομολόγου έπεσε κάτω από το 6%.

 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου