Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ποδηλάτες και ποδηλατόδρομοι


Στην εφημερίδα «Σερραϊκόν Θάρρος» της Παρασκευής 4 Απριλίου στη δεύτερη σελίδα υπήρχε φωτογραφία από ποδηλατόδρομο της πόλης των Σερρών. Από τις τελευταίες αναπλάσεις.





Στον ποδηλατόδρομο ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και το σχόλιο του Δ.Ν. (έτσι υπέγραφε) «κάποιοι νομίζουν ότι έγιναν για να παρκάρουν…» αναφερόταν στο μη σεβασμό εκ μέρους των οδηγών αυτοκινήτων των διαμορφωμένων για ποδήλατα διαδρόμων.
       Καθημερινά κινούμαι με τα πόδια είτε για να πάω στη δουλειά είτε για την αγορά ή για μια βόλτα. Έχω την κακιά συνήθεια να κινούμαι στο πεζοδρόμιο, όχι στον ποδηλατόδρομο, όπου υπάρχει, και να περνώ τον δρόμο πάντα από τις διαβάσεις ακόμη κι αν χρειάζεται να κάνω μερικά βήματα παραπάνω (διαβάσεις, άλλο ένα βάσανο).
       Δεν υπάρχει περίπτωση να μη διασταυρωθεί η πορεία μου με κάποιο ποδηλάτη ή ακόμη και να έχουμε την ίδια κατεύθυνση οπότε ακούω και κουδούνισμα για να του ανοίξω διάδρομο να περάσει, κινούμενος πάντα στο πεζοδρόμιο.
       Αποκλείεται να του παραχωρήσω έστω και σπιθαμή από το πεζοδρόμιο. Το ποδήλατο είναι τροχοφόρο και οφείλει να κινείται στο δρόμο προς τη σωστή κατεύθυνση πορείας και όχι στο ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.
       Όσο σέβονται τους πεζούς που κινούνται στα πεζοδρόμια άλλο τόσο να τους σέβονται οι οδηγοί οχημάτων. Μόνο που την κλήση θα την πληρώσουν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και ποτέ δεν θα γίνει ούτε σύσταση στον ποδηλάτη. Άραγε  προβλέπεται κάτι σχετικό στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας;
       Πότε θα μάθουμε να μην έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις;

Υ.Γ. Έχω ξαναγράψει για τους ποδηλάτες και θα συνεχίσω. Δεν είναι βεντέτα, στις οποίες άλλωστε είμαι αντίθετη. Πιστεύω πως αν έστω και ένας αλλάξει συνήθειες θα είναι κέρδος.


             Αμαλία
        Σέρρες 7-4-14
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου