Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τι απαντούν τα Mikel για τη ρήτρα στους εργαζόμενους

Πώς σχολιάζει η εταιρεία τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ ότι υποχρεώνει τους εργαζομένους της να υπογράφουν συμφωνητικό με ρήτρα χιλιάδων ευρώ. Θέτουν θέμα επιχειρηματικής κατασκοπείας.


Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων καφέ «Mikel» με το ΠΑΜΕ, μετά την καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής ότι η εταιρεία υποχρεώνει τους εργαζομένους της να υπογράφουν συμφωνητικό με ρήτρα χιλιάδων ευρώ (περισσότερα εδώ).

Σε ανακοίνωσή τους τα Mikel επιβεβαιώνουν τα περί συμφωνητικού που υπογράφουν οι εργαζόμενοί τους, ωστόσο σημειώνουν πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν ενεργοποιήσει τη ρήτρα και δεν έχει κινηθεί νομικά κατά εργαζομένων που έχουν πάει να εργαστούν σε ανταγωνιστή. Μάλιστα, ενδιαφέρον έχει η αναφορά της εταιρείας περί επιχειρηματικής κατασκοπείας(πιθανώς για το δημοφιλές Fredo Cappuccino), καθώς, όπως υποστηρίζει, ανταγωνιστές της έχουν στείλει εργαζόμενους να δουλέψουν για ένα μήνα σε αυτή και μετά επιστρέφουν στις εταιρείες προέλευσής τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Mikel:

«Η συγκεκριμένη ρήτρα ισχύει και υπογράφεται κατά τη σύναψη της σχετικής σύμβασης. Οι όροι αφορούν στη χρήση της τεχνογνωσίας με χρονικό περιορισμό ενός έτους. Ακόμα και σε περιπτώσεις εργαζομένων, οι οποίοι πήγαν να εργαστούν σε ανταγωνιστική επιχείρηση δεν κινηθήκαμε νομικά. Η εταιρεία λειτουργεί με το σύστημα του franchise και οι συνεργάτες της επενδύουν σε μία συγκεκριμένη τεχνογνωσία, η οποία δεν μπορεί να αποτελεί έρμαιο στα χέρια οποιουδήποτε. Ως παράδειγμα αναφέρουμε περιπτώσεις, στις οποίες ανταγωνιστικές εταιρείες έστελναν εργαζόμενους για ένα μήνα, εκπαιδεύονταν και μετά επέστρεφαν στις εταιρείες προέλευσής τους».

    voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου