Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Έναρξη της ΙΑ’ Μαθητιάδας στην Πρώτη με τη συμμετοχή 35 σχολείων απ’όλη την Ελλάδα

«H Μαθητιάδα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της μαθητικής νεολαίας, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και της ομογένειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί στην ουσία ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό γεγονός»



Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ Αριστείδης Σέμκος, όταν κατά την  διάρκεια της τελετής έναρξης, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (2/5) υποδέχθηκε-κι επίσημα-τα εκατοντάδες  παιδιά των ομάδων 30 σχολείων της χώρας και 5 του εξωτερικού, τα οποία με σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» θα λάβουν μέρος σε 24 Ολυμπιακά αθλήματα (115 τελικοί αγωνισμάτων, σε 24 παραολυμπιακές δράσεις-αγωνίσματα και βιωματικές δραστηριότητες (στο Παραολυμπιακό Πάρκο της Μαθητιάδας).

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής, στην οποία παρευρέθησαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, οι βουλευτές του τόπου Θεόφιλος Λεονταρίδης και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Βουλής αντίστοιχα), Φωτεινή Αραμπατζή, Αφροδίτη Σταμπουλή, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αμφίπολης Βογιατζή Γεώργιος κ.α., πραγματοποιήθηκαν η παρέλαση των σχολικών ομάδων και οι προγραμματισθείσες εκδηλώσεις υπό την επιμέλεια του πανελληνίως γνωστού παρουσιαστή Αλέξη Κωστάλα.


Να σημειωθεί ότι την φλόγα, άναψε στο βωμό της ΙΑ΄ Πανελλήνιας ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ ο Σερραίος ολυμπιονίκης (στην πάλη) Απόστολος Τασκούδης, καθώς ο θεσμός εμπνέεται, βασίζεται και μεταλαμπαδεύει τις πανανθρώπινες αξίες του ελληνικού πολιτισμού και τις αρχές του Ολυμπισμού.

Η βραδιά έκλεισε με το θεατρικό «Ποθώ να ζήσω», ενώ έχουν προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν 30 πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως οι «Γωνιές της Ελλάδας», η «Δημοκρατία στην πράξη» και οι δράσεις της «Πράσινης Μαθητιάδας», με κορυφαίο το Πάρκο Ελιάς.


Πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις διεξάγονται με την υποστήριξη των 300 και πλέον εθελοντών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και ψυχή της Μαθητιάδας.
Τέλος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Μαθητιάδας κ. Σέμκος «Η Μαθητική Ολυμπιάδα δεν είναι υπόθεση μόνο της Πρώτης Σερρών, αλλά αφορά όλη την ευρύτερη περιοχή, την Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ από την άλλη η συμμετοχή των μαθητών αποτελεί ένα πολύτιμο και χρήσιμο μάθημα ζωής, το οποίο συνδυάζει τις αρετές του σώματος και της ψυχής, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση».
Στην εφετινή διοργάνωση της ΙΑ΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ συμμετέχουν οι ομάδες των παρακάτω σχολικών μονάδων:

1.       ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ – ΕΜΠΟΡΙΟΥ     ΚΟΖΑΝΗΣ
2.       4o ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ    ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3.       ΣΚΙΑΘΟΥ    ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
4.       ΝΙΚΑΙΑΣ    ΛΑΡΙΣΑΣ
5.       ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ Λ.Τ.    ΚΥΚΛΑΔΩΝ
6.       ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ    ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
7.       1o ΑΡΤΑΣ    ΑΡΤΑΣ
8.       ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ    ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
9.       ΖΗΠΑΡΙΟΥ Λ.Τ.    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
10.     4o ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ    ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
11.      ΑΦΑΝΤΟΥ    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
12.     ΠΕΤΡΑΣ    ΛΕΣΒΟΥ
13.      5o ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ    Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
14.     ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ    ΛΑΚΩΝΙΑΣ
15.     ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ    ΚΥΚΛΑΔΩΝ
16.     ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΩΝ    ΛΑΚΩΝΙΑΣ
17.     ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ    ΔΡΑΜΑΣ
18.     ΚΟΡΘΙΟΥ Λ.Τ.    ΚΥΚΛΑΔΩΝ
19.     6o ΧΑΝΙΩΝ    ΧΑΝΙΩΝ
20.     11o ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ     ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
21.      ΠΑΛΑΙΟΚΩΜΗΣ    ΣΕΡΡΩΝ
22.     ΠΡΩΤΗΣ    ΣΕΡΡΩΝ
23.     ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ    ΣΕΡΡΩΝ
24.     ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ    ΠΙΕΡΙΑΣ
25.     1o ΕΧΕΔΩΡΟΥ    ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
26.      ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ    ΤΡΙΚΑΛΩΝ
27.      ΑΜΦΙΣΣΑΣ    ΦΩΚΙΔΑΣ
28.      ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΙΑΣΕΛΛΟΥ    ΑΡΤΑΣ
29.      2o ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ    ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
30.      ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
31.       1o ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ    ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου