Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τι κόμμα πρέπει να ψηφίσεις στις ευρωεκλογές;

Η πανευρωπαϊκή διαδικτυακή εφαρμογή EUvox έρχεται να λύσει τα χέρια των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Απαντήστε σε 30 ερωτήσεις και δείτε σε ποιο κόμμα είστε πιο κοντά




  Δεν έχετε βρει ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου; Βρίσκετε κοινά σημεία με παρατάξεις και υποψηφίους, αλλά δεν νιώθετε να σας εκφράζουν πλήρως; Το EUvox έρχεται για να σας λύσει τα χέρια.

Η νέα πανευρωπαϊκή διαδικτυακή εφαρμογή υπόσχεται να βγάλει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους από τη δύσκολη θέση και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν με ποιο κόμμα που συμμετέχει στις ευρωεκλογές είναι πιο κοντά. Με 30 ερωτήσεις που αφορούν την οικονομία, την κοινωνία, αλλά και καίρια ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Euvox μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο προσανατολισμού του ψηφοφόρου.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη της ολλανδικής εταιρείας Kieskompas με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Preference Matcher, ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου, αναδεικνύεται ποσοστιαία ο βαθμός ταύτισης των απαντήσεών των ψηφοφόρων με τα υπάρχοντα κόμματα.

Σημειώνεται πως η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται ανώνυμα, ενώ ο χρήστης, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να κατεβάσει το αρχείο των αποτελεσμάτων και να το αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σημειώνεται ακόμη πως για πρώτη φορά στις φετινές ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν μόνο το κόμμα που τους εκφράζει, αλλά επιλέγουν και 1-4 από τους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές κάθε συνδυασμού.

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο εδώ.

    voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου