Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Αγριεύουν οι καταγγελίες για το υπουργείο Παιδείας και τον Μώραλη - Έδωσαν φωτογραφίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι καταγγελίες του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα πως το υπουργείο Παιδείας, ταχυδρομούσε με χρήματα των ελλήνων πολιτών, προεκλογικό υλικό και προσκλήσεις του αντίπαλου υποψηφίου, Γιάννη Μώραλη, το θέμα φαίνεται πως αποκτά πιο σοβαρή εξέλιξη.


Ο αποκαλύψεις κ. Δρίτσα προκάλεσαν και την παρέμβαση πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι όχι μόνο έφεραν το θέμα στη Βουλή αλλά έθεσαν υπόψιν του κοινοβουλίου και δύο φωτογραφίες από την εντολή για αποστολή προεκλογικού υλικού για τον Γιάννη Μώραλη.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης επισυνάπτονται φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται προσκλήσεις που έχουν αποσταλεί μέσω courier και με αποστολέα το υπουργείο Παιδείας. Αυτές οι προσκλήσεις αφορούν εκδήλωση του Αντώνη Κομνηνού στην οποία θα παρίστανται τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης όσο και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης. 



Η ερώτηση των βουλευτών στη Βουλή

“Σύμφωνα με τις καταγγελίες του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά κ. Δρίτσα, ενημερωθήκαμε ότι από το Υπουργείο Παιδείας, με δαπάνες που επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό, αποστέλλονται μέσω υπηρεσιών courier, προσκλήσεις για εκδηλώσεις προβολής της υποψηφιότητας του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη, τον οποίον ο κ. Αρβανιτόπουλος στηρίζει ανοιχτά.

Το Υπουργείο Παιδείας, σε απάντησή του η οποία δημοσιεύτηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει συγκεκριμένα «Πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του και συνακόλουθα καμία δαπάνη σχετική δεν έχει πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας πολιτικής ηγεσίας».

Δυστυχώς, όμως, για τον υπουργό Παιδείας, η ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα τα εξής στοιχεία:

α) Ο κ. Α. Κομνηνός καλεί την Τρίτη 13/5 στις 20:00 σε ανοικτή συζήτηση με θέμα «Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του Πειραιά: Παράδοση, καινοτομία, προοπτική», με την παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και κας Ειρήνης Νταϊφά.

β) Η πρόσκληση αυτή αποστέλλεται με courier των ΕΛΤΑ από το υπουργείο Παιδείας, όπως αποδεικνύεται από τουλάχιστον δύο ειδοποιητήρια της 8/5 με αριθμό «NV140103964» και «NV140103978», τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο και τα οποία επισυνάπτουμε.

Δυστυχώς ο υπουργός Παιδείας χρησιμοποιεί τα χρήματα και τις υπηρεσίες του Υπουργείου του οποίου προΐσταται για να υποστηρίξει τον κ. Μώραλη, υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά.

Επειδή καταχράται την εξουσία που του ανέθεσε η Πολιτεία

Επειδή καταχράται δημόσιους πόρους και Δημόσιες Υπηρεσίες

Επειδή η απάντηση του υπουργείου είναι καταφανώς ψευδής και αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία που καταθέτουμε

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Έδωσε ο ίδιος την εντολή για την αποστολή των συστημένων επιστολών που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία του κ. Μώραλη, υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Τάσος Κουράκης

Θεανώ Φωτίου

Χρήστος Μαντάς

Απόστολος Αλεξόπουλος

Γιάννης Αμανατίδης


Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας τον ισχυρισμό του υποψήφιου δημάρχου του Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα περί αποστολής προσκλήσεων για εκδηλώσεις προβολής του ανθυποψηφίου του Γιάννη Μώραλη, με δαπάνες του υπουργείου.

«Ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, και προσθέτει πως «κάθε δαπάνη του ΥΠΑΙΘ, όπως και κάθε υπουργείου, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ελεγκτικό Συνέδριο και Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου), και ως εκ τούτου είναι καταγεγραμμένη και ανά πάσα στιγμή ελέγξιμη». «Τέτοια δαπάνη από το ΥΠΑΙΘ δεν υπήρξε ποτέ», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες.

 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου