Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Υπέρ της διαμεσολάβησης του ΟΑΣΕ ο Πούτιν

Συνεχίζονται οι κυρώσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης




 Υπέρ της διαμεσολάβησης του ΟΑΣΕ, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στην Ουκρανία, τάχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής του οργανισμού.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της πίεσης που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μόσχα, για τη στάση που τηρεί στην ουκρανική κρίση, η Ένωση ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε 13 Ρώσους και δύο επιχειρήσεις στην Κριμαία, που εθνικοποιήθηκαν από τις τοπικές αρχές.

Από τα πρόσωπα ξεχωρίζουν ο πρώτος αναπληρωτής προσωπάρχης του προέδρου της Ρωσίας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν και ο επικεφαλής της διοίκησης των αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας Βλαντιμίρ Σαμανόφ. Τους επιβλήθηκαν κυρώσεις όπως το πάγωμα πόρων που τυχόν έχουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια και η απαγόρευση της χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίου.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, που ανέφερε ότι «συνεχίζοντας την εσφαλμένη, αντιρωσική λογική των κυρώσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπονομεύει την εμπιστοσύνη προς την ίδια ως εταίρο και εγείρει αμφιβολίες σχετικά με τον ισχυρισμό της ότι διαδραματίζει έναν αντικειμενικό ρόλο για να υποστηρίξει την επίλυση της εσωτερικής διένεξης στην Ουκρανία».

  voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου