Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινωφελείς δράσεις 26,8 εκατ. ευρώ με κατασχεθέντα από εγκληματικές πράξεις


ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς, εκκλησιαστικές ακαδημίες, αλλά και τον ΟΚΑΝΑ και την υποστήριξη πολύτεκνων, υπερήλικων και άλλων ομάδων θα δοθούν 26,8 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τις αρχές του έτους από λογαριασμούς εμπλεκόμενων σε εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Δημοσίου



 Υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών η απόφαση για διάθεση 26,8 εκατ. ευρώ στα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, από τον ειδικό λογαριασμό όπου συγκεντρώνονται ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Ήδη, μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί 34,3 εκατ. ευρώ, αν συνυπολογιστούν και τα 7,5 εκατ. ευρώ για το περασμένο έτος. Τα κονδύλια των 26,8 εκατ. ευρώ από την φετινή «σοδειά» θα κατανεμηθούν ως εξής:
Ποσό 9 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων:
  • 4,14 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση ΑΕΙ (κάλυψη δαπανών λειτουργίας των ΑΕΙ και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων Αιγινήτειο και Αρεταίειο καθώς και προμήθεια καυσίμων θέρμανσης).
  • 1,6 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση ΤΕΙ (κάλυψη δαπανών λειτουργίας των ΤΕΙ και προμήθεια καυσίμων θέρμανσης).
  • 2 εκατ. ευρώ για ενίσχυση ΑΕΙ και ΤΕΙ για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σίτισης των φοιτητών.
  • 1 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των Ερευνητικών και Επιστημονικών Ιδρυμάτων.
  • 260.000 ευρώ για ενίσχυση της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης καθώς και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.
Ποσό 8,9 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Υγείας για τη χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του σε τρίτους και σε ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για την αγορά φαρμακευτικού–υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων.
Ποσό 8,9 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για κάλυψη δαπανών μετακίνησης ατόμων ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, υπερήλικες κλπ.).

Από την ημερομηνία διάθεσής τους, αυτά τα ποσά θα πρέπει να απορροφηθούν εντός τριμήνου.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου