Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

356.700 ευρώ για την αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Χορτερό


Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, υπεγράφη η ένταξη του έργου «Βελτίωση υποδομών αεραθλητισμού στο Χορτερό του Δήμου Σιντικής του Νομού Σερρών» στο πρόγραμμα Leader Σερρών με προϋπολογισμό 356.700€


Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται:
Μετά από συνεργασία του Υπουργού Εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη και του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη  με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Ιατρίδη συμπεριλήφθη στο πρόγραμμα Leader Σερρών το έργο «Βελτίωση υποδομών αεραθλητισμού στο Χορτερό του Δήμου Σιντικής» και έχει συνολικό κόστος 356.700 ευρώ.
Το επενδυτικό σχέδιο αφορά την κατασκευή κατάλληλων υποδομών για την ορθή και συστηματική λειτουργία του αεροδιαδρόμου «Χορτερού», όπου φιλοξενούνται εκδηλώσεις αεραθλητισμού πανελλήνιου ενδιαφέροντος.
Οι παρεμβάσεις που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στο χώρο είναι:
α) Βελτίωση του αεροδιαδρόμου με εκσκαφές και επιχώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν για την ομαλοποίηση της μηκοτομής και των επικλίσεών του.
β) Περίφραξη του χώρου με συρματόπλεγμα και κατασκευή τριών εισόδων, δύο για το προσωπικό και μια για τα οχήματα.
γ) Κατασκευή βάσης από οπλισμένο σκυρόδεμα για την εξυπηρέτηση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στο χώρο.
Το έργο συνάδει με τους στόχους και τη φιλοσοφία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς, σύμφωνα με το τοπικό πρόγραμμα, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση επιδιώκεται δημιουργία χώρων πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων.

 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου