Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Ορθοπεταλιά στο Περιβάλλον»: αγώνες και …κανόνες, την Κυριακή στην πίστα καρτ των Σερρών

Ο ποδηλατικός Σύλλογος Σερρών Bike Riders, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών, ο Σύλλογος «Σερραίες Μανούλες» και η Ένωση Γυμναστών Ν. Σερρών διοργανώνουν για πρώτη φορά στην πόλη των Σερρών την περιβαλλοντολογική εκδήλωση με τίτλο «Ορθοπεταλιά στο Περιβάλλον» και σας προσκαλούν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, στην πίστα Καρτ στον αθλητικό πολυχώρο της Ομόνοιας.




 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  1. Ποδηλατικοί αγώνες μέσα στην πίστα καρτ για παιδιά δημοτικού.
  2. Ανακύκλωση αντικειμένων και συγκέντρωσή τους σε ειδικούς κάδους.
  3. Περιβαντολογικές δράσεις μέσα από καλλιτεχνίες και ζωγραφιές.
1η Δράση : Ποδηλατικοί Αγώνες
Οι αγώνες θα απευθύνονται σε παιδιά γεννημένα από το 2003 έως το 2008. Οι κατηγορίες στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες είναι τρεις :
Α) Παιδιά που γεννήθηκαν το 2007-2008 , μαθητές πρώτης και δευτέρας δημοτικού. Καλούνται να τρέξουν 2 γύρους στην πίστα καρτ, ενώ θα προηγηθεί ένας γύρος προθέρμανσης κατά τον οποίο θα συνοδεύονται από ποδήλατα ασφαλείας ενηλίκων.
Β) Παιδιά που γεννήθηκαν το 2005-2006, μαθητές τρίτης και τετάρτης δημοτικού. Καλούνται να τρέξουν 3 γύρους στην πίστα καρτ, ενώ θα προηγηθεί ένας γύρος προθέρμανσης κατά τον οποίο θα συνοδεύονται από ποδήλατα ασφαλείας ενηλίκων.
Γ) Παιδιά που γεννήθηκαν το 2003-2004 , μαθητές πέμπτης και έκτης δημοτικού. Καλούνται να τρέξουν 4 γύρους στην πίστα καρτ, ενώ θα προηγηθεί ένας γύρος προθέρμανσης κατά τον οποίο θα συνοδεύονται από ποδήλατα ασφαλείας ενηλίκων.
Όλες οι κατηγορίες θα χρονομετρηθούν από σύστημα χρονομέτρησης που θα διαθέτει ο αλυτάρχης του αγώνα. Σε κάθε κατηγορία για λόγους ασφαλείας ο ανώτατος αριθμός των παιδιών που θα τρέξουν θα είναι 30 ποδήλατα. Σε περίπτωση που οι αθλητές μιας κατηγορίας θα είναι περισσότεροι από 30, τότε θα χωριστούν σε 2 ισόποσες ομάδες και ο καλύτερος χρόνος θα αναδείξει τους νικητές.
Θα υπάρχει και μία τετάρτη κατηγορία, Ειδική κατηγορία, στην οποία θα τρέξουν χωρίς χρονόμετρο 3 γύρους το ανώτατο, άτομα που θα πληρούν τις εξής προδιαγραφές:
• Γονείς μαζί με παιδιά τα οποία θα κάθονται στο ποδήλατο του γονέα.
• Ποδήλατα τα οποία θα έχουν υποστεί μετατροπές και θα διαφέρουν από το κλασικό σχήμα ενός ποδηλάτου.
• Ποδήλατα που θα διαθέτουν δύο και παραπάνω σέλες .
• Χειρήλατα ποδήλατα, ΑμεΑ, αντίκες ποδήλατα, ποδήλατα με τρέιλερ
Η ειδική κατηγορία έχει αποκλειστικά σαν στόχο τη χαρά της συμμετοχής!

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί. Οι εγγραφές των αγώνων θα ξεκινήσουν από τις 09:00 μέχρι τις 10:30. Θα υπάρχει μία γραμματεία στον προαύλιο χώρο της πίστας αποτελούμενη από 4 άτομα, ένα για κάθε κατηγορία. Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται από τους ίδιους τους γονείς ή συνοδούς, οι οποίοι θα συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση ότι το παιδί είναι απόλυτα υγιές για να συμμετέχει στους αγώνες καθώς και ότι οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη και δεν έχουν καμία υποχρέωση αποζημίωσης για τυχόν ατύχημα, απώλεια, φθορά ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι υποχρεωτικά πρέπει να φορούν ποδηλατικό κράνος κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ απαγορεύεται να φέρουν κουμπωτά ποδηλατικά παπούτσια. Σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση η συμμετοχή θα είναι απορριπτέα . Κατά την διάρκεια των αγώνων θα βρίσκονται μέσα στην πίστα καρτ πεζοί εθελοντές με φωσφορούχα γιλέκα οι οποίοι θα προβαίνουν σε παρατηρήσεις προς τους διαγωνιζόμενους στην περίπτωση που η οδηγητική τους συμπεριφορά είναι πιθανόν να προκαλέσει κάποιο ατύχημα. Θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας εκτός της ειδικής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
  • 1ος Νικητής Κύπελλο και Χρυσό μετάλλιο
  • 2ος Νικητής Αργυρό μετάλλιο
  • 3ος Νικητής Χάλκινο μετάλλιο
Η απονομή στους νικητές θα γίνει στο χώρο αφετηρίας της πίστας μετά το πέρας του αγωνιστικού προγράμματος.

2η Δράση: Ανακύκλωση 
Θα υπάρξουν δύο κάδοι ανακύκλωσης στον προαύλιο χώρο της πίστας καρτ. Καθένας από του κάδους θα δέχεται ένα είδος προς ανακύκλωση. Αναλυτικότερα, στον πρώτο κάδο θα συγκεντρώνονται είδη κινητής τηλεφωνίας και στο δεύτερο κάδο είδη για μικροηλεκτρικές συσκευές.
Κάθε φορά που θα ρίχνετε ένα είδος στο κάδο ανακύκλωσης θα σας δίνεται ένας λαχνός και συγχρόνως θα μπαίνει στην γενική κλήρωση που θα διεξαχθεί μετά από τις απονομές των αγώνων. Θα δοθούν δώρα τα οποία θα έχουν προσφερθεί από τους χορηγούς της εκδήλωσης.
Στο περιβάλλοντα χώρο θα υπάρχουν και κάδοι προς ανακύκλωση για χαρτί, αλουμίνιο και γυαλί .

3η Δράση : Περιβάλλον
Θα υπάρξει ένας ειδικός χώρος κατά τον οποίον θα διεξάγονται καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε σχέση με την αλληλεπίδραση ποδηλάτου-ανακύκλωσης-περιβάλλοντος. Η δράση αυτή θα εποπτεύεται και θα καθοδηγείται από έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό του βρεφονηπιακού σταθμού «Παιδικό κολέγιο».
Μέσα στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει έκθεση ποδηλάτων και ποδηλατικών ειδών από 4 Σερραϊκές επιχειρήσεις. Σε όλα τα παιδιά θα προσφερθούν γλυκίσματα. Ενώ να σημειωθεί ότι για την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων θα υπάρχει μία εθελοντική ομάδα διάσωσης έτοιμη να επέμβει σε οποιοδήποτε περιστατικό και αν δημιουργηθεί.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί μετά την κλήρωση των δώρων.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε:
Ιωαννίδης Παρίσης : Συντονιστής 6948051477 e-mail: parisisioa@yahoo.com
Χριστόδουλος Κοντός : Πρόεδρος Ποδηλατικού Συλλόγου 6972853255
email:kontoschristian@yahoo.gr
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου