Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ANIMUS+Τζινζιρλι Τζαμί= 1000 Μπράβο!!! στον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών

Αν πριν το βράδυ του Σαββάτου στις 4 Οκτώβρη του 2014, ρωτούσες έναν Σερραίο αν θα πήγαινε να παρακολουθήσει μια συναυλία ενός κουαρτέτου κλασικής μουσικής στις Σέρρες, θα σε κοιτούσε στραβά και θα σε έλεγε ..τρελός είσαι;


 Κι όμως το βράδυ του Σαββάτου ο συνδυασμός (ANIMUS-Τζινζιρλι Τζαμί) αποδείχθηκε πολύ καλό «δόλωμα» για περίπου 200 Σερραίους φίλους της  μουσικής, οι οποίοι βρήκαν μια πολύ καλή ευκαιρία να απολαύσουν το διακεκριμένο Κουαρτέτο, στον υπέροχο χώρο του τζαμιού.
Την ιδέα της διοργάνωσης είχε ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, ο οποίος έκανε την πρόταση στην 12η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία δέχθηκε (αξίζει ακόμη ένα μπράβο η κυρία Αικατερίνη Περιστέρη… ναι η αρχαιολόγος που διευθύνει την ανασκαφή στην Αμφίπολη) να παραχωρήσει το πρόσφατα ανακαινισθέν Τζινζιρλί Τζαμί για να πραγματοποιηθεί η συναυλία, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά τόσο, που πολλοί αναγκάστηκαν να φύγουν, αφού δεν υπήρχε χώρος για να καθίσουν. Όσοι έφευγαν έδιναν υπόσχεση στον εαυτό τους ότι στην επόμενη εκδήλωση (ακούει ο Σύλλογος Γραμμάτων και τεχνών;;;), θα είναι από νωρίς εκεί για να «πιάσουν» θέση.
Το κουαρτέτο ANIMUS αποτελείται από τους: Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί), Μάριο Δαδούδη (βιολί), Δημοσθένη Φωτιάδη (βιόλα) και Zoran Stepic (βιολοντσέλο).
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών.
Το διακεκριμένο κουαρτέτο ANIMUS Quartet δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 1999 στη Θεσσαλονίκη. Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς, μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
To ANIMUS Quartet έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα συναυλίες στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στο φεστιβάλ λζ΄ Δημήτρια (2002), στον κύκλο μουσικής δωματίου του Πνευματικού Κέντρου Θέρμης (2003), στο 9ο Εαρινό Φεστιβάλ του Δήμου Έδεσσας (2005), στον 1ο κύκλο εκδηλώσεων «με τα φτερά της μουσικής» του Κ.Ω.Θ. (2005), στο Music & Performance Festival, στο θέατρο δάσους (2005), στον κύκλο μουσικής δωματίου του φεστιβάλ 42α Δημήτρια (2007), στο φεστιβάλ ΚΟΘ Underground (2010 και 2011), σε συναυλία του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών (2011), σε εκδήλωση για την επίσημη έναρξη των εργασιών της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς (2014) κ.α.
Από το 1999 έως και σήμερα έχει πλαισιώσει μουσικά εκατοντάδες εκδηλώσεις, από φορείς ή ιδιώτες, παρέχοντας ένα ποιοτικό και ταυτόχρονα ευχάριστο για τον ακροατή μουσικό πρόγραμμα.
Περιμένουμε τη συνέχεια της ανάδειξης και αξιοποίησης του Τζαμιού από παρόμοιες εκδηλώσεις, που τόσο λείπουν από την πόλη…
Θα το ξαναπούμε: 1000 Μπράβο!!! στον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου