Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

"Γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους”... αυτός που το λέει... ξέρει!

Η Μέρκελ έχει ... στυλώσει τα πόδια, ο Σόιμπλε δεν θέλει ούτε τη λέξη κούρεμα να ακούει όμως τα μαντάτα μάλλον έρχονται από ένα βιβλίο. Δεν είναι τυχαίο βιβλίο και κυρίως δεν είναι τυχαίος ο άνθρωπος που το έγραψε. Πρόκειται για τον επικεφαλής οικονομολόγο του περιβόητου ινστιτούτου της Γερμανίας Ifo, Χ.Β. Ζιν



Ο χερ Ζιν λοιπόν στο βιβλίο του με τίτλο “η παγίδα του ευρώ” ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά για την ανάγκη ενός γενναίου κουρέματος του ελληνικού χρέους ως μόνη λύση για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Σε αντίθεση με τους οικονομολόγους των οποίων η άποψη ως τώρα επικρατεί και είναι τιμωριτική προς τις χώρες με χρέος ο κ. Ζιν μιλά για άφεση των χωρών με γενναία μείωση του χρέους ώστε να υπάρξει δυνατότητα ανάκαμψης, τονίζοντας ότι αυτό δεν θα σημάνει κανενός είδους επιβράβευση πολιτικών που ήταν λανθασμένες, αλλά αντίθετα θα βοηθήσει ολόκληρη την Ένωση να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς.

Ο ρόλος του Ifo στη λήψη αποφάσεων της Γερμανικής κυβέρνησης είναι γνωστός και η γνώμη του επικεφαλής του ινστιτούτου μάλλον λέει πολλά σε μια περίοδο που άνοιξε ξανά για τα καλά η κουβέντα για νέο κούρεμα του χρέους.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου