Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΘ: Δεν υπάρχει κίνδυνος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, της κεραίας στην Εφορία Σερρών.

Σύμφωνα με συνεχείς μετρήσεις που διεξάγει από το 2008 το εργαστήριο ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, διαπιστώνεται ότι το επίπεδο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι από 12 έως 29 φορές μικρότερο από το αυστηρό όριο.




Το εργαστήριο ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης έχει εγκαταστήσει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας σταθμούς συνεχούς παρακολούθησης των εκπομπών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Ένας από τους σταθμούς μέτρησης είναι και στην πόλη των Σερρών απέναντι από την κεραία που είναι εγκατεστημένη στην ταράτσα του κτηρίου όπου στεγάζεται (πλέον) η εφορία των Σερρών.
Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από μερίδα υπαλλήλων της εφορίας, σχετικά με τη ακτινοβολία που θα δέχονται από την κεραία, δημοσιεύθηκε ρεπορταζ της εφημερίδας «Εφημερίδας των Συντακτών» στην οποία έκανε λόγο για «κτήριο –παγίδα». Το οποίο και το site μας το αναδημοσίευσε.
Για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας δημοσιοποιούμε και την  συνεχή έρευνα που διεξάγει το εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του ΑΠΘ, στην ιστοσελίδα του οποίου μπορεί να μπει ο καθένας και να δει «ζωντανά» τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπει η κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στην ΔΟΥ Σερρών.
Από αυτά συνάγεται το συμπέρασμα ότι επιστημονικά δεν υπάρχει κίνδυνος ακτινοβολίας.

Το ψυχολογικό θέμα είναι πεδίο έρευνας άλλης ειδικότητας….

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου