Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Έσπασαν καρδιές» στο Τορίνο: Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2

Προηγήθηκαν 1-2, αλλά δεν άντεξαν οι «ερυθρόλευκοι»
Με εκτέλεση φάουλ, ο Πίρλο άνοιξε το σκορ στο 21' για τους γηπεδούχους - Άμεση απάντηση από τους ερυθρόλευκους με κεφαλιά του Μποτία στο 24ο λεπτό -... 



...Προβάδισμα με τον Εντινγκά να νικά τον Μπουφόν στο 61' - Με κεφαλιά του Γιορέντε που βρήκε το δοκάρι και τον Ρομπέρτο ισοφάρισαν οι Γιουβεντίνοι - Ο Πογκμπά στο 66ο λεπτό το 3-2 - Έπιασε πέναλτι του Βιντάλ στις καθυστερήσεις ο Ρομπέρτο! - Ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης οι Πειραιώτες
Μέσα σε ένα δίλεπτο (65'-66'), η Γιουβέντους εξανέμισε τις ελπίδες του μαχητικού Ολυμπιακού για το «διπλό».
Μια άτυχη στιγμή στο αυτογκόλ του Ρομπέρτο και το άπιαστο σουτ του Πογκμπά έσβησαν το προβάδισμα που είχε δώσει στους Πειραιώτες η εξαιρετική κεφαλιά του Εντινγκά (61') και με το τελικό 3-2 έδωσαν την πολύτιμη νίκη στους «μπιανκονέρι».

Ο Ρομπέρτο έσωσε το πέναλτι του Βιντάλ στο φινάλε και παράλληλα το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τους Ιταλούς!

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Πίρλο (21’) με υπέροχη εκτέλεση φάουλ είχε δώσει το προβάδισμα στην «Κυρία», με την απάντηση να έρχεται από τον Μποτία (24').

Ανοιχτή ακόμα η πρόκριση για την ομάδα του Μίτσελ, που έμεινε στους έξι βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης και την τελευταία τα παίζει όλα για όλα κόντρα στη Μάλμε στο «Καραϊσκάκη».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η διακύμανση του σκορ

21'! ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ ο Πίρλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

24' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 1-1: Ο Τσόρι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μποτία με άπιαστη κεφαλιά ισοφάρισε για τους Πειραιώτες!

61' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 1-2: Ο Μανιάτης γύρισε στην περιοχή και ο Εντινγκά, που βρέθηκε αφύλαχτος, με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Μπουφόν.

65' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 2-2: Άτυχος ο Ολυμπιακός. Ο Γιορέντε έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι και τον Ρομπέρτο πριν καταλήξει στα δίχτυα.

66' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 3-2: Προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Πογκμπά με άπιαστο σουτ του έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία.
Η αποστολή, ασφαλώς, δεν είναι εύκολη. Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του μια πανίσχυρη (πρωταθλήτρια Ιταλίας και πρωτοπόρος της Serie A γαρ) αντίπαλο αποφασισμένη για ρεβάνς που παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν εσχάτως… νερά μακριά από την έδρα τους, όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη όπου μετρούν τρεις σερί ήττες (από Παρί, Μαν. Γιουνάιτεντ και Μάλμε).

Επίσης, στο Τορίνο μετρούν μόνο ήττες, 2-0 το 1967, 2-1 το 1999 και το εφιαλτικό 7-0 του 2003, που αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία τους. Όμως οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν αποδείξει πως μπορούν.



Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού

Διάταξη: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουάκου, στόπερ οι Μποτία και Αμπιντάλ, στον άξονα ο Ντινγκά με τον Μιλιβόγιεβιτς, στα δύο άκρα οι Μανιάτης και Αφελάι και ο Τσόρι πίσω από τον Μήτρογλου.



Στο πλευρό του Ολυμπιακού θα βρίσκονται 2.300 φίλοι του, ενώ τον αγώνα θα παρακολουθήσει από κοντά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Μάρτιν Άτκινσον. Στον άλλο αγώνα του ομίλου αναμετρώνται Μάλμε-Ατλέτικο.

Η 11άδα της Γιουβέντους

Επιβεβαιώθηκαν τα ιταλικά ΜΜΕ, με τον Αλέγκρι να παρατάσσει τη Γιουβέντους με 4-3-1-2.

Αναλυτικά η 11άδα: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιέλίνι, Ασαμόα, Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Μοράτα, Τέβες.



Η βαθμολογία
Ολυμπιακός 6 (4-4)
Ατλέτικο Μαδρίτης 6 (8-3)
Γιουβέντους 3 (2-2)
Μάλμε 3 (2-7)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός (21:45)
Μάλμε-Γιουβέντους (21:45)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)
Ολυμπιακός-Μάλμε (21:45)
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)








protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου