Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Για όσους είναι 60 μέχρι 70 χρονών.

Η ιστορία σας έχει καταραστεί να είστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, της Ρωμιοσύνης.



Είστε εσείς που, λογικά, θα έπρεπε να είστε οι «Φάροι», τα φωτεινά παραδείγματα του αλτρουισμού, που διακατείχε όλους τους φοιτητές, είτε μέσα, είτε έξω από το Πολυτεχνείο.
Για όλους εκείνους που πρότειναν τα στήθη τους στη λαίλαπα του φασισμού και της αυθαιρεσίας του καθεστώτος.
Παιδιά, νέοι άνθρωποι που παραμέλησαν την καθημερινότητά τους σαν νέοι και κλεισμένοι πίσω από τις σιδεριές του Πολυτεχνείου, διατράνωσαν τα πιστεύω και τα «θέλω» όλου του Ελληνικού Λαού.
Όλες οι αποχρώσεις της ίριδας, που αντιπροσώπευαν τα Δημοκρατικά πολιτικά πιστεύω της εποχής (ΕΠΕΚ, Φιλελεύθεροι, Ελληνικός Συναγερμός, ΕΡΕ, ΕΔΑ, Ένωση Κέντρου, ακόμα και οι «Αποστάτες»), όλοι μαζί σαν μια γροθιά, παραμέρισαν τις πολλές και μεγάλες διαφορές τους, μπροστά στον κοινό εχθρό του Λαού.
Τώρα εσείς, 41 χρόνια μετά, βολεμένοι οι περισσότεροι, στις βαθιές και μεγάλες πολυθρόνες από τις ρεμούλες, που σας απόδωσαν την χλιδή και το απυρόβλητο της εξουσίας, γίνατε οι ίδιοι ΕΧΘΡΟΙ του Λαού.
Γίνατε το κακέκτυπο για κάθε μαθητή-φοιτητή που θέλει να χάσει κάποιο μάθημα, να δημιουργήσει «εντεταλμένο» χάος ή απλά να γίνει γνωστός, από τα «παράθυρα» κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, να επικαλείται ιερόσυλα τα ιδεώδη του «Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο…»
Συγχαρητήρια τα καταφέρατε.

Βασίλης Α. Βαφιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου