Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Μια ενεργειακή αδικία σε βάρος της Ελλάδας

Ποια είναι τα μηνύματα που στέλνουν προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές εκπρόσωποι ακόμα και μεγάλων ενεργοβόρων βιομηχανιών




 Εξαιρετικά απειλητικά, για την επόμενη μέρα τους, είναι τα μηνύματα που στέλνουν προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές εκπρόσωποι ακόμα και μεγάλων ενεργοβόρων βιομηχανιών. Όπως υποστηρίζουν, το κόστος λειτουργίας τους έχει καταστεί δυσβάσταχτο καθώς με το νέο νομοσχέδιο για την αγορά φυσικού αερίου, ουσιαστικά εξανεμίζεται το όποιο πλεονέκτημα είχαν εξασφαλίσει από τη μείωση στις τιμές που είχαν πετύχει μέσω της συμφωνίας με την Gazprom.
Δυσαρέσκεια εκφράζεται από την πλευρά τους και για το γεγονός ότι ενώ είχε διαρρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει δοθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά για περαιτέρω μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως προς αυτή την κατεύθυνση. Στο μεταξύ, όμως, η στρέβλωση εξακολουθεί να υπάρχει.

Αρκεί να σημειωθεί ότι η ελληνική τιμή εξακολουθεί - και μετά τον συμβιβασμό με την Gazprom -να είναι ακριβότερη της μέσης τιμής με την οποία προμηθεύονται οι κεντροευρωπαϊκές χώρες το ίδιο προϊόν κατά περίπου 18%. Το γεγονός συνιστά μέγα αγκάθι όχι μόνο για τον βιομηχανικό τομέα, αλλά και για τους ιδιώτες και μάλιστα ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα που βρίσκεται προ των πυλών.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου