Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κέρδη από 500 ως 1.000 ευρώ το μήνα με ένα sms!

... λοταρία με τις αποδείξεις
Το μέτρο ήδη έχει παρουσιαστεί στην τρόικα στην τελευταία συνάντηση στο Παρίσι. Οι τροϊκανοί κατά τη συνήθειά τους δεν έδωσαν σαφή απάντηση ωστόσο οι πληροφορίες από το υπουργείο οικονομικών λένε ότι η ... λοταρία με τις αποδείξεις θα ισχύσει σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους.



Τι είναι λοιπόν αυτό το μέτρο με τη λοταρία μέσω αποδείξεων και πως θα λειτουργήσει; Με βάση τα όσα ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης δημιουργείται ένα ειδικό τερματικό από το κράτος στο οποίο οι πολίτες στέλνουν ένα απλό sms από το κινητό τους με τον αριθμό της απόδειξης που έχουν πάρει.

Κάθε μήνα γίνεται κλήρωση και πολλοί τυχεροί λαμβάνουν προκαθορισμένα ποσά, ανάλογα και με τα έσοδα του κράτους.
Τα ποσά κινούνται από 500 ως και 1.000 ευρώ, είναι δηλαδή δελεαστικά ποσά, ενώ οι τυχεροί είναι εκατοντάδες, έτσι ώστε να υπάρχει ισχυρό κίνητρο στους πολίτες να ζητούν αποδείξεις.

Το μέτρο αυτό λειτούργησε άριστα στην Πορτογαλία με έσοδα της τάξης των 800 εκατομμυρίων για το Κράτος ενώ παρόμοιο μέτρο λειτουργεί και σε χώρες όπως η Μάλτα, η Σλοβακία, η Ταϊβάν, η Αργεντινή, η Κολομβία, το Πόρτο Ρίκο και η Βραζιλία.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου