Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

«Πολιτεία των Ευχών»: Όταν οι προθέσεις δεν… αρκούν! (φωτορεπορταζ)

Άνοιξε τις πύλες της στην πόλη των Σερρών το βράδυ της Παρασκευής 5/12 η «Πολιτεία των Ευχών». Στις 8.00μμ ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, άναψε συμβολικά το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο παρκάκι της Δορυλαίου (σ.σ. που εδώ και 20 χρονια φιλοδοξεί να γίνει το μεγάλο κεντρικό πάρκο της πόλης των Σερρών, αλλά όλο και κάπου σκαλώνει) συνοδεία δυο μικρών χαριτωμένων κοριτσιών που ήταν ντυμένα αγγελάκια.




Είχε προηγηθεί η χορωδία της ΚΕΔΗΣ, υπο την καθοδήγηση του μαέστρου κ.Ταπέ, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε Ελληνικά, και… αγγλικά! Ακολούθησε η … καθιερωμένη ρίψη πυροτεχνημάτων, ενώ οι Δημοτικοί σύμβουλοι έβγαλαν τις αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο το Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Στη συνέχεια με καθυστέρηση μιας ώρας τη «σκυτάλη» ανέλαβε η Ραλία Χριστίδου (κεντρική εκδήλωση της έναρξης) που προσπάθησε να ανεβάσει τους ρυθμούς των παρευρισκομένων. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ενός επισκέπτη Σίγουρα η 2η «Πολιτεία των Ευχών» είναι πολύ κατώτερη, από την περσινή. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετή (καμία σχέση όμως με την … περσινή) ενώ ο καιρός ήταν σχετικά καλός, αν και προς το τέλος της συναυλίας έπιασε ένα ψιλόβροχο.

   
   
  




Μας προξένησε εντύπωση καθώς από τα 27 περίπου περίπτερα που κατασκεύασε ο Δήμος Σερρών τα 12 ήταν …«θεόκλειστα» (χωρίς σημάδι ότι πρόκειται ν’ανοίξουν) και μάλιστα τα περισσότερα είναι στην είσοδο του χώρου των εκδηλώσεων, δημιουργώντας στον επισκέπτη μια «κρυάδα». Χαρακτηριστική επίσης η απουσία εκπροσώπησης σερραϊκων καταστημάτων στα περίπτερα. (όταν πέρυσι η παρουσία τους ήταν το κυρίαρχο γεγονός). Μετρήσαμε 1 «σαντουϊτσάδικο», 2 κρεπερί, 3 με είδη λαΊκής τέχνης, 2 με ζαχαρωτά, 1 με γλυκά, 3 με βιβλία, 1 με παιχνίδια 2 με καφέδες και 1 με φυτά. (δεν λογαριάζουμε τα 4 περίπτερα συλλόγων). Τα περισσότερα δεν ήταν καν σερραϊκα. Την «τιμή» της «Πολιτείας των ευχών» σώζει το Λούνα Πάρκ, όπου καταλαμβάνει και την μεγαλύτερη έκταση και είναι πόλος έλξης των μικρών παιδιών. Αποψη μας είναι ότι δυστυχώς δεν θα υπάρξει 3η «Πολιτεία των Ευχών» Και για να μην μας λέτε γκρινιάρηδες μας άρεσε… ο Αη Βασίλης!!!

 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου