Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τ.Νικολιτς στις Σέρρες, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Π.Αγγελίδη

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών το πρωί της Παρασκευής 12/12, στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει αναλάβει ο Δήμος Σερρών για την καλλιέργεια και ενίσχυση των δεσμών φιλίας με Δήμους των γειτονικών λαών, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Σερβίας Τομισλάβ Νίκολιτς. την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Γρηγοριάδη.




 Πριν από την συνάντηση, πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις του Προξένου της Σερβίας, στο γραφείο του Δημάρχου Σερρών. Η πρώτη επίσκεψη έγινε στις 14-10-2014, ενώ στη δεύτερη, στην οποία συμμετείχαν και δύο σύμβουλοι του προέδρου της Σερβίας στις 2-12-2014. Μετά τις παραπάνω συναντήσεις, το γραφείο του Πρόεδρου της Σερβίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Αγγελίδη την Παρασκευή 5-12-2014 και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί το Βελιγράδι. Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αμέσως και την Τετάρτη 10-12-2014 συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Τομισλάβ Νίκολιτς.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MFfJfJEuWaM

Η συνάντηση έγινε σε ένα πολύ φιλικό κλίμα όπου ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο Δήμαρχος Σερρών είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στους δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των λαών Σερβίας και Ελλάδας. Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Σερβίας να επισκεφτεί την πόλη των Σερρών . Ο Πρόεδρος ανταποκρίθηκε θετικά και θα επισκεφτεί τις Σέρρες στο διάστημα 15-20 Μαΐου 2015. Να σημειωθεί ότι ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος, που ήταν παρών στη συνάντηση, έκανε γνωστό στο Δήμαρχο, πως στις προθέσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Σερβίας, είναι να λειτουργήσει σύντομα προξενείο της Σερβίας στην πόλη των Σερρών. Οι προσπάθειες για δημιουργία και ενίσχυση των δεσμών φιλίας θα συνεχιστούν, είπε ο Δήμαρχος Σερρών, καθώς πιστεύει ότι η πόλη και ο Δήμος Σερρών θα έχουν πολλαπλάσια οφέλη από τέτοιες πρωτοβουλίες. Τέλος ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού και κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, για τη στενή συνεργασία που είχε με τον Πρόξενο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη ,για την επίτευξη των προαναφερόμενων συναντήσεων.


anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου