Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Σαν Το μυστικό της κοντέσας Βαλέραινας

Διατηρείται ο ΣΥΡΙΖΑ, που αναδύθηκε από τον υπερπληθυσμό του ΠΑΣΟΚ, σε στελέχη και φύτρες, που δεν πρόλαβαν όμως να γίνουν κανονικά κλαδιά, στον κορμό της Κεντροαριστεράς και από το 1989, με το πρώτο μπουρίνι φυλλορρόησαν.



Έτσι έψαξαν να βρουν αλλού γόνιμο χωράφι για να αποδώσουν καρπούς. Καρπούς που τα άνθη τους έπεσαν όσο ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Πήραν μαζί τους "το μυστικό της κοντέσας Βαλέραινας" και με την ίδια φόρμουλα άρχισαν να παράγουν το φάρμακο της εξουσίας.
Πρόθυμοι και απελπισμένοι, σαν πειραματόζωα, δεν άργησαν να βρεθούν. Κόμμα και άνθρωποι απελπισμένοι, με τον καημό της εξουσίας (και μερικοί οραματιστές, θύματα του πατριωτισμού τους), που τους παρείχε το 3-3,5% και συχνά έφταναν στα άκρα της πολυδιάσπασης στις συνιστώσες του. ΝΑ η μεγάλη ευκαιρία.Τα μεγάλα, τα τεράστια λάθη, τις περισσότερες φορές ηθελημένα, του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τις ρεμούλες της εξουσίας, ήρθε σαν λίπασμα στα μεγαλεπήβολα σχέδια των πρώην μελών του.

Τί ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν απορροφήσει (ποιος απορρόφησε ποιον) τους φευγάτους του ΠΑΣΟΚ;1985 ΚΚΕ Εσωτερικού:  (Κύρκος Λ)  1,841989 ΚΚΕ Εσ. Αναν. Αριστερά: 0,3%1993: (Δαμανάκη) 2,94%1996 : (Κωνσταντόπουλος Ν) 5,12%2000 : (Κωνσταντόπουλος Ν) 3,2%2004 : (Κωνσταντόπουλος Ν) 3,26%2007 : (Αλαβάνος Α) 5,04%2009 : (Τσίπρας Α) 4,59%Και από τον Μάη 2012 : (Τσίπρας Α) 16,79% καιτο Ιούνιο 2012 : (Τσίπρας Α) 26,89%Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που έκαναν Κόμμα ένα εκλογικό απόκομμα, που οργάνωσαν τον βασικό βραχίονα ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ και μετέφεραν τεχνογνωσία από το ΠΑΣΟΚ;
1. Αντώνης Κοτσακάς: Ο οργανωτικός νους του νέου Σύριζα
(Στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και υπουργός Αιγαίου από το 1989 έως το 2000 στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. ο Αντώνης Κοτσακάς κινητοποίησε παλιούς συνδικαλιστές, μέχρι και πρώην μέλη του ΚΣ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.)
 2. Βασίλης Χωραφάς: (Στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου καθ' όλη τη διάρκεια που υπηρετούσε σε κυβερνητικές θέσεις. Φημολογείται επίσης ότι και ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου)
3. Γ. Αγραφιώτης:  Βοηθά διακριτικά το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλευρό του Β. Χωραφά.
4. Γιώργος Ραυτόπουλος: Με ουσιαστική συμβολή στην ανασύνταξη
(Από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του συνδικαλιστικού κινήματος, προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Σπύρο Κότσια, που διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Ο Γιώργος Ραυτόπουλος ήταν πρόεδρος της ΓΣΕΕ από το 1983 έως το 1989. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 υπήρξε πρόεδρος της πρώτης διορισμένης διοίκησης της Συνομοσπονδίας από τα δικαστήρια, γεγονός που τον φέρνει σε αντιπαράθεση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται κυρίως από το ΚΚΕ, τα οποία τότε τον κατήγγειλαν ως το κεντρικό πρόσωπο «του πραξικοπήματος» που είχε διαπραχθεί στη ΓΣΕΕ.)
5. Π. Κουρουμπλής: Άνοιξε τον δρόμο (Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων από τον Γ. Παπανδρέου το 2007, γιατί είχε υπογράψει τροπολογία μαζί με άλλους 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προέβλεπε οικοδόμηση δασικής έκτασης στη Χαλκιδική. Εκλέχτηκε δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών μετά τη
6. Σ. Σακοράφα: Δημιούργησε την Ενωτική Κίνηση, η οποία συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν συμμετείχαν οι:
 7. Ν. Κοτζιάς: Ο μυστικοσύμβουλος επί των οικονομικών θεμάτων. Ο πανεπιστημιακός καθηγητής, σύμβουλος στο υπ. Εξωτερικών από το 1993 επί υπουργίας Θ. Πάγκαλου και το 1996 ξεκίνησε τη συνεργασία με τον Γ. Παπανδρέου, που διετέλεσε αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών.
8. Αλ. Μητρόπουλος,
9. Δ. Τσουκαλάς,
10. Λ. Κατσέλη: (Σύζυγος Γερ. Αρσένη) Συνεργαζόμενη
11. Ν. Φωτόπουλος: Αρχισυνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Όσοι ξέρουν λένε πώς ο κ. Φωτόπουλος από τη στιγμή που έκοψε τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ στράφηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι τυχαίο ότι παραβρέθηκε και στο συνέδριο που έγινε στις 10 Ιουλίου.

Μπορεί να είναι και άλλοι, φανεροί ή κρυφοί, που η Κουμουνδούρου το κρατά επτασφράγιστο μυστικό.
Τώρα όλοι αυτοί είναι συνεργάτες και στρατιώτες του ΣΥΡΙΖΑ ή βαρίδια;

        Βασίλης Α. Βαφιάδης
          Σέρρες, 11.1.2015
          vafvas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου