Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Coeure: Τα ομόλογα της ΕΚΤ πρέπει να πληρωθούν στο ακέραιο

Δηλώσεις στο Bloomberg
http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDEvMDgvY29ldXJlLmpwZw%3d%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center
Oι εκλογές στην Ελλάδα δεν είναι λόγος για να καθυστερήσει η κεντρική τράπεζα την απόφαση για αγορά κρατικών ομολόγων, λέει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας



Θα είναι παράνομη μια αναδιάρθρωση μέρους του ελληνικού χρέους που κρατά η κεντρική τράπεζα, δήλωσε στο Bloomberg το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure.

Tο μέλος της ΕΚΤ, αναφέρεται στα ελληνικά ομόλογα που είχε αγοράσει η Κεντρική Τράπεζα μετά το 2010 και έχει ακόμα στην κατοχή της. Σημειώνεται ότι τέτοια ομόλογα αξίας 7 δισ. ευρώ πρέπει να εξοφληθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην Ελλάδα δήλωσε ότι οι εκλογές δεν είναι λόγος για να καθυστερήσει η κεντρική τράπεζα την απόφαση για αγορά κρατικών ομολόγων, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την έξοδο της χώρας από ζώνη του ευρώ είναι «χωρίς νόημα».

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα.

"Υπάρχει μια πολύ ισχυρή δέσμευση από τις ευρωπαϊκές πολιτικές αρχές για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ."

Πηγή: newmoney.gr 
   protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου