Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

«Je suis Charlie»- Είμαστε όλοι Charlie

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/01/Charlie-720_400_.jpg
Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα, καταδικάζει την άνανδρη και βάρβαρη επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δώδεκα άνθρωποι. «Εκδικηθήκαμε τον Μωάμεθ», φώναξαν οι τρεις ένοπλοι μασκοφόροι τη στιγμή που σκορπούσαν τον θάνατο.




 Δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην Γαλλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βγήκαν στους δρόμους, για να τιμήσουν τα θύματα, φωνάζοντας το σύνθημα «Je suis Charlie».
Δέκα δημοσιογράφοι και δύο αστυνομικοί «πνίγηκαν» στο λουτρό αίματος που δημιούργησαν οι ισλαμιστές δράστες. Μάλιστα, ο ένας από τους αστυνομικούς, 30 χρονών, λεγόταν Αχμέτ και ήταν Μουσουλμάνος στο θρήσκευμα. Επιχείρησε να σταματήσει τους δράστες με πιστόλι 9 χιλιοστών, ωστόσο δεν είχε τα μέσα ώστε να αντιμετωπίσει τους αιμοσταγείς ενόπλους, οι οποίοι κινούνταν με μεγάλη ψυχραιμία και «επαγγελματισμό».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ αρχικά είχαν πάει σε κοντινό κτίριο, έχοντας κάνει λάθος στον αριθμό, δεν πανικοβλήθηκαν, συνέχισαν και εισέβαλαν στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού.
Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού με τα επίπεδα ασφάλειας να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. O Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την σημερινή «ημέρα εθνικού πένθους» στη Γαλλία κι επανέλαβε την έκκλησή του για ενότητα στην χώρα. «Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαγγέλματος.
Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για διάστημα 3 ημερών, γνωστοποίησε ο Ολάντ. Την τελευταία τους πνοή άφησαν τέσσερις από τους μεγαλύτερους σκιτσογράφους της Γαλλίας και βασικά στελέχη του Charlie Hebdo.
Πρόκειται για τους Charb, Cabu, Tignous και Georges Wolinski. Το σύνθημα «Je Suis Charlie» σε μαύρο φόντο έγινε viral και χρησιμοποιήθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας, σε ένδειξη συμπαράστασης στο περιοδικό.

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου