Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Έρευνα του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης μετά το «ναυάγιο» της κατασκευής του Μετρό

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/19f8440d2eb97c1d197f786ac3b7541b_L.jpg
Έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς στη Θεσσαλονίκη  Αργύρης Δημόπουλος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις λόγω της αναστολής των εργασιών κατασκευής του Μετρό αλλά και των υπέρογκων αποζημιώσεων που διεκδικεί η ανάδοχος εταιρία από το ελληνικό δημόσιο.




Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στο ΣΔΟΕ ζητώντας να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.
Ο εισαγγελέας μεταξύ άλλων ζητά να διερευνηθεί αν υπήρξε πλημμελής σύνταξη της σχετικής σύμβασης αναδοχής με αποτέλεσμα να μην προβλέπει αυτή ξεχωριστούς όρους για όλες τις περιπτώσεις (αρχαιολογικές ανασκαφές , απαλλοτριώσεις κλπ), οι οποίες είναι εξαιρετικά συνήθεις και επαναλαμβανόμενες σε τέτοιου μεγέθους έργα, καθώς και αν υφίσταται ευθύνη μη πρόβλεψης σχετικών όρων με βάση τους οποίους θα είχε αποφευχθεί ο κίνδυνος πληρωμής, ενδεχομένως, αποζημιώσεων.

Ακόμη ζητά να ελεγχθεί αν υπήρξαν μονομερείς αποφάσεις της Αττικό Μετρό Α.Ε ή όποιας άλλης Αρχής, που παραβίασαν την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία με συνέπεια να παρέχουν το δικαίωμα στην κοινοπραξία κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης (ΑΕΓΕΚ) διεκδίκησης αποζημιώσεων και αν υφίσταται ευθύνη του ΔΣ και των νομικών συμβούλων που ήταν υπεύθυνοι για τη σύνταξη και υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Ακόμη θα διερευνηθεί αν έγιναν παρελκυστικές αιτήσεις ακυρώσεων και αν υφίσταται θέμα μη ορθής σύνταξης των μελετών των προβλεπόμενων αρχαιολογικών ερευνών.

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου