Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Θρίλερ με την Προεδρική εκλογή - Nτόρα πρότεινε ο Καμμένος

http://www.voria.gr/filestore/modules/news/2/1/212673/pic-0-norm.jpg
Την Τρίτη και όχι απόψε τελικά το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντιδράσεις στην Αριστερή Πτέρυγα για Αβραμόπουλο, πρόταση-έκπληξη για Ντόρα από Καμμένο




  Την Τρίτη θα ανακοινωθεί τελικά το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει την πρότασή του αμέσως μετά την έκβαση του κρίσιμου Eurogroup που διεξάγεται αύριο βράδυ στις Βρυξέλλες. Tην Τρίτη αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος αναμενόταν να ανακοινωθεί με διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα απόψε, ωστόσο πληροροφίες κάνουν λόγο για εμπλοκή στο όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, λόγω αντιδράσεων από την Αριστερή Πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζεται από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Δημήτρη Λαφαζάνη, σε κάθε υποψηφιότητα που προέρχεται από την Κεντροδεξιά. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προτείνει μία προσωπικότητα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως ο Μανώλης Δρεττάκης και η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη.

Πάντως, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και καμία εμπλοκή στο όνομα του υποψηφίου ΠτΔ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εμπλοκή σημειώθηκε μετά από πρόταση του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, να είναι υποψήφια Πρόεδρος η Ντόρα Μπακογιάννη, το όνομα της οποίας εξετάζεται από τον πρωθυπουργό.


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «ο πρωθυπουργός από το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με στελέχη της ελληνικής Κυβέρνησης. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται.
Ο λαός έστειλε και σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρας. Για μία ακόμα φορά, κατέστησε σαφές ότι η αξιοπρέπειά του είναι αδιαπραγμάτευτη.Με τη λαϊκή εντολή στις καρδιές και στο μυαλό μας συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση όπως ακριβώς και την ξεκινήσαμε. Είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία επωφελή λύση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου