Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Παρέλαση χωρίς (;) βροχή στις Σέρρες-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

http://i2.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2014/07/29%CE%99%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-2014-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%A3%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82-6.jpg?resize=480%2C360
Με λαμπρότητα και με αστυνομικά μέτρα χαλαρά, αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στις Σέρρες. Ο καιρός αναμένεται να είναι «οριακά» καλός, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει ότι στις Σέρρες η βροχή θα αρχίσει περίπου στις 13.00, ενώ η παρέλαση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12.00, οπότε πιθανόν να ολοκληρωθεί χωρίς να βραχούν οι παρελαύνοντες.




Την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στις Σέρρες θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Σύμφωνα με το γενικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων ανήμερα της επετείου την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 έχει ως εξής: 
Ώρα 08:00 Έπαρση της Σημαίας της πόλης. 
Ώρα 11:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ελένη Τσεβελέκου , φιλόλογο του 6ου Γυμνασίου Σερρών. 
Ώρα 11:30 Μετάβαση στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας. Έναρξη τελετής. Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων. Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος. Τέλος τελετής. 
Ώρα 12:00 Παρέλαση των Αναπήρων πολέμου, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Σπουδαστών, Μαθητών, Μαθητριών, Ελληνίδων Οδηγών και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν του Λαού και των Αρχών στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου. 
Ώρα 18:00 Υποστολή της Σημαίας της πόλης Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή – Μεραρχίας από την πλατεία Κρονίου έως την πλατεία των δικαστηρίων. 

Η συγκέντρωση όσων θα πάρουν μέρος στην παρέλαση θα γίνει μπροστά στην Τράπεζα Ελλάδος ενώ η εξέδρα των επισήμων θα στηθεί μπροστά από το διοικητήριο. Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 Φόρο τιμής στους προγόνους μας που με ηρωϊσμό, γενναιότητα και αυταπάρνηση έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας αποτίουμε σήμερα όλοι οι Έλληνες . 194 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 25η Μαρτίου 1821, όταν ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε στη μονή Μεγίστης Λαύρας το λάβαρο της Επανάστασης, δίνοντας το έναυσμα του εθνικού ξεσηκωμού. 
Η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας, μας υπενθυμίζει την σθεναρή αντίσταση των ηρώων μας απέναντι στο τούρκικο ζυγό που οδήγησε στην αποτίναξή του και τελικά στην εξασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας. Το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου παραμένει πάντα επίκαιρο και διαχρονικό: 
Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε και τους πιο δύσκολους στόχους. Μπορούμε να βγούμε νικητές ακόμη και σε μεγάλους και άνισους αγώνες. Με τόλμη, ηρωισμό και ομοψυχία οι πρόγονοί μας πέτυχαν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. 
Εμποτισμένοι με αυτά τα υψηλά ιδανικά και αντλώντας την έμπνευση , την αισιοδοξία και τη δύναμη από τον αγώνα του 1821 μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας, ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της. Επιπλέον, η μεγάλη σημερινή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κρατάει άσβεστη μέσα στα στήθη όλων μας την ελπίδα. Με όλες τις παραπάνω σκέψεις εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλες τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μου.


anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου