Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Τις πλημμυρισμένες περιοχές στις Σέρρες επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Σγουρίδης

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/03/%CE%A3%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-2015-03-14-2.jpg
Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου (14/3) στις πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. τη βουλευτή Π.Ε. Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη και Δημάρχων της Π.Ε. Σερρών.



 Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε έκτακτη σύσκεψη που ακολούθησε στο δημαρχείο του δήμου Εμμανουήλ Παππά, με τη συμμετοχή Δημάρχων των πληγέντων περιοχών και κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, ο υφυπουργός ενημέρωσε τους αγρότες, κτηνοτρόφους και φορείς του τόπου, για τα άμεσα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και τις ενέργειες που θα γίνουν για την αποζημίωση των πληγέντων.

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/03/%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82-2015-03-12-d.jpg

«Είδα ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και συνεχίζει να παραμένει μεγάλο, γιατί η «πληγή» που προκάλεσε το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, δηλαδή δεν έχει κλίσει το ανάχωμα, άρα συνεπώς από τη λίμνη Κερκίνη και από τη Βουλγαρία έρχονται τα νερά και τα νερά αυτά δεν πηγαίνουν στη θάλασσα αλλά έρχονται ξανά μέσα στα χωράφια.
Άμεσα αυτό που θα δούμε είναι να διευκολύνουμε την έξοδο των νερών στις εκβολές του Στρυμόνα , άνοιγμα περίπου δύο χιλιόμετρα, με βυθοκόρο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ όσον αφορά τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους πληγέντες ,ο κ. Σγουρίδης επεσήμανε, ότι «θα είναι εκείνες οι αποζημιώσεις που έχουν δοθεί και στον Έβρο και την Άρτα και στην Θεσπρωτία.

Είμαστε στο ίδιο πλαίσιο» είπε. Εντωμεταξύ το Σάββατο υπήρξε ελεγχόμενο άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης για εκτονωθεί η στάθμη των νερών στη λίμνη με αποτέλεσμα τα νερά του Στρυμόνα να ξανα πλημμυρίσουν χωράφια κοντά στα χωριά Πεθελινό, Παραλίμνιο και Ψυχικό. 

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , πως το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εισροής υδάτων από τη Βουλγαρία οφείλεται στους ιδιώτες που χειρίζονται τα αναχώματα της γείτονας χώρας και τις λανθασμένες εκτιμήσεις που δίνουν στην Ελλάδα.

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/03/2015-03-12_tonemapped_tonemapped.jpg

«Ενώ είναι υποχρεωμένοι βάση των διεθνών συνθηκών και συμφωνιών που έχουν γίνει, να έχουν το 65% μόνο των φραγμάτων καλυμμένα με νερό για να μπορούν να δεχθούν σε περίπτωση πλημμύρας το υπόλοιπο νερό, αυτοί έχουν καλύψει το 90% με 95% , οπότε όταν έρχεται η πλημμύρα είτε από βροχοπτώσεις είτε από χιονοπτώσεις , δεν έχουν περιθώριο να αποταμιεύσουν το νερό και το διοχετεύουν για να μη σπάσουν τα δικά τους φράγματα , έτσι παρόλο που εμείς έχουμε κάνει διαβήματα , επειδή τα χειρίζονται οι ιδιώτες υπάρχει απόκρυψη της αλήθειας στο θέμα αυτό» τόνισε. Μέσα στην άλλη εβδομάδα αναμένεται να επισκεφτεί το νομό και ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου