Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Μέτρα στήριξης του Υπουργείου Εργασίας στις επιχειρήσεις του νομού Σερρών

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/03/%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82-2015-03-12-d.jpg
Μέτρα στήριξης των κατοίκων του νομού Σερρών, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από 5 έως 8 Μαρτίου, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων.



Παρέχεται η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης των καθυστερούμενων εισφορών, αναστέλλεται για έξι μήνες η καταβολή των τρεχουσών εισφορών και δίνονται έως 24 δόσεις για αποπληρωμή της οφειλής.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας, αποφάσισε να παρέχει τις εξής διευκολύνσεις:
1. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων εισφορών, μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα, από το μήνα που συνέβη η φυσική καταστροφή. Στην κεφαλαιοποίηση συμπεριλαμβάνονται τα πρόσθετα τέλη, τόκοι και λοιπές επιβαρύνσεις.
2. Αναστολή καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή. Για το διάστημα αυτό δεν υπολογίζονται τυχόν πρόσθετα τέλη ή άλλες προσαυξήσεις.
3.  Εξόφληση των ανωτέρω εισφορών σε 12 – 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά τη λήξη της εξάμηνης αναστολής. Πρόκειται για συνέχεια της αρχικής απόφασης, που εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, σύμφωνα με την οποία κηρύχθηκαν περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

πηγη: dikaiologitika.gr
    anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου