Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Υγειονομική βόμβα το ΙΚΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

http://www.voria.gr/filestore/modules/news/2/1/217810/pic-0-norm.jpg
Άκρως επικίνδυνη εστία μόλυνσης εξαιτίας της παρουσίας πολυάριθμων άστεγων αλλοδαπών εδώ και ένα εξάμηνο, ο περιβάλλων χώρος του ΙΚΑ Πύλης Αξιού. Δραματική έκκληση προς αρμοδίους απευθύνει ο διευθυντής του καταστήματος


Σε άκρως επικίνδυνη εστία μόλυνσης εξαιτίας της παρουσίας και διαβίωσης πολυάριθμων αλλοδαπών αστέγων εδώ και ένα τουλάχιστον εξάμηνο, κινδυνεύει να μετατραπεί ο περιβάλλοντας χώρος του καταστήματος ΙΚΑ Πύλης Αξιού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες άστεγοι Βουλγαρικής υπηκοότητας έχουν στήσει παραπήγματα αποτελούμενα από χαρτόνια παραπλεύρως του κτηρίου, αυξάνοντας δραματικά τον υγειονομικό κίνδυνο, σε μία περιοχή απ' όπου καθημερινώς διέρχονται εκατοντάδες πολίτες και δη ασθενείς.

Ο χώρος όπου καταλύουν πρόχειρα οι άστεγοι είναι σχεδόν απροσπέλαστος, καθώς η κακοσμία που αναδύεται στα πέριξ του κτηρίου είναι αποκρουστική, ελλείψει στοιχειωδών κανόνων υγιεινής. Η κατάσταση για τους συγκεκριμένους ανθρώπους γίνεται αφόρητη, εάν σκεφθεί κανείς ότι το τελευταίο διάστημα οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενέτειναν τον κίνδυνο για την υγεία τους. Την ίδια στιγμή, ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται, αφού, πέραν των αστέγων, στον ίδιο χώρο, αλλά και στο διπλανό πάρκο, καταλύουν και χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f4CvV_ZLzX4

  Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει στη Voria.gr την κατάσταση ο διευθυντής του καταστήματος, Γεώργιος Τσαχιρίδης, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος για την υγεία δεν ελλοχεύει απλώς, αλλά αποτελεί δεδομένη και πολύμηνη απειλή. «Η κατάσταση είναι τραγική. Ο χώρος είναι σχεδόν γεμάτος από απορρίμματα, ο υγειονομικός κίνδυνος είναι τεράστιος, αφού την εμφάνισή τους έχουν κάνει μέχρι και ποντίκια», τονίζει.


Ο κ. Τσαχιρίδης εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς, όπως υπογραμμίζει στη Voria.gr, η υπηρεσία του, στο κτήριο της οποίας στεγάζεται το μοναδικό κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας, έχει απευθύνει πολλάκις έκκληση σε αρμόδιους, δίχως, ωστόσο, να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση στο πρόβλημα. «Έχουμε αποστείλει τουλάχιστον τέσσερα σχετικά έγγραφα, με λεπτομερή αναφορά, ζητώντας την απομάκρυνσή τους από τον περιβάλλοντα χώρο. Ενημερώσαμε και την Εισαγγελία, και την Αστυνομία, τα Δικαστήρια αλλά και το Υγειονομικό, ωστόσο η λύση στο χρονίζον πρόβλημα δεν ήρθε ποτέ», δηλώνει ο διευθυντής του καταστήματος.
Μάλιστα, εκφράζει το παράπονό του για την αντιμετώπιση της εν λόγω αίτησης από το Υγειονομικό, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία αρκέστηκε σε μία πρόσκληση προς συζήτηση του ζητήματος, ζητώντας, παράλληλα, από το προσωπικό του ΙΚΑ να προβεί σε... παραινέσεις ούτως ώστε οι άστεγοι να μεταφερθούν αυτοβούλως σε ειδικούς χώρους φιλοξενείας στην πόλη.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαχιρίδη, οι αρχές περιορίζονται μόνο σε ημίμετρα, καθώς η αστυνομία ανταποκρίνεται και απομακρύνει προσωρινά τους αστέγους, ωστόσο η διαδικασία μετατρέπεται άμεσα σε... κρυφτούλι, αφού οι άστεγοι, όσες φορές κι αν οι αστυνομικοί τους μετακινήσουν, επιστρέφουν το ίδιο βράδυ πίσω στο κτήριο. «Εάν δεν περιφρουρηθεί σωστά ο χώρος, σε καθημερινή βάση και συστηματικά, θα συμβαίνει το ίδιο και το ίδιο εσαεί», αναφέρει ο ίδιος.


Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως ελάχιστα μέτρα μακριά από το συγκεκριμένο κατάστημα του ΙΚΑ βρίσκεται το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου η αστυνομική παρουσία είναι έντονη κι αδιάλειπτη...

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου