Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ρόδος: Βούλιαξε σκάφος με δεκάδες μετανάστες - τρεις νεκροί ανάμεσά τους ένα παιδί

http://nstatic.tanea.gr/21449986_EV_AM_200415_RODOS_NAYAGIO_METANASTES14.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTUlMmYwNCUyZjIwJTJmMjE0NDk5ODZfZXZfYW1fMjAwNDE1X3JvZG9zX25heWFnaW9fbWV0YW5hc3RlczE0LmpwZyZ3PTAmaD01MDAmc3Q9dHJ1ZSZiZz0xNjc3NzIxNSZjcj1mYWxzZSZhdD00
Ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν δεκάδες παράτυποι μετανάστες έπεσε το πρωί της Δευτέρας στα βράχια στην κεντρική παραλία Ζέφυρος της πόλης της Ρόδου.


 Νεκροί έχουν ήδη ανασυρθεί ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα παιδί.

Μέχρι στιγμής από τη θάλασσα έχουν διασωθεί 85 άτομα. Από αυτά τα 49 μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, ενώ 14 παραμένουν στη Λιμενική Αρχή Ρόδου.

«Εδώ ήρθαν άλλοι 18 ενήλικες, που τους προσφέρθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και θα αναχωρήσουν, δύο παιδάκια που νοσηλεύονται με υποθερμία στην Παιδιατρική Κλινική και άλλοι δύο ενήλικες που θα παραμείνουν στην Παθολογική Κλινική, καθώς λίγο έλειψε να πνιγούν από εισρόφηση νερού» δήλωσε στα tanea.gr ο διοικητής του νοσοκομείο Ρόδου, Βασίλης Παπανικόλας.

Οπως είπε, οι διασώστες του ΕΚΑΒ και οι γιατροί έδωσαν μάχη διάρκειας άνω της μίας ώρας για να κρατήσουν στη ζωή το αγοράκι, ηλικίας περίπου 6 ετών, αλλά τελικά αυτό κατέληξε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικόλα, οι διασωθέντες προέρχονται από την Αιθιοπία, την Ερυθραία και τη Συρία.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Στο μεταξύ, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, του Αρχηγείου του Λιμενικού, σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες, από πλωτό και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιωτικά σκάφη, για τον εντοπισμό άλλων επιβαινόντων στο πλοιάριο.

Στην περιοχή βρίσκονται άνδρες του λιμεναρχείου και της αστυνομίας, καθώς και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το πλοίο προσάραξε πάνω σε βράχια και υπέστη σοβαρές ζημιές.

Οι έρευνες συνεχίζονται από ελικόπτερο ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας και από ιδιώτη δύτη, ο οποίος διενεργεί έρευνα στο σημείο του ναυαγίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.







tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου