Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Τελεσίγραφο και από Πεκίνο

http://www.voria.gr/filestore/modules/news/2/2/221751/pic-0-norm.jpg
Δεν είναι μόνον το οικονομικό πρόβλημα της χώρας ή η προφανής ανάγκη αξιοποίησης του Πειραιά που κάνει τους Κινέζους να πιέζουν ολοένα και περισσότερο για μια άμεση λύση στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.




Με αφορμή χθεσινό ρεπορτάζ της Voria.gr(δείτε εδώ), πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν το παρασκήνιο σε αυτή την ιστορία επικοινώνησαν μαζί μας και μας είπαν ότι κρίσιμο ρόλο, για την ένταση των πιέσεων παίζουν και οι διεθνείς εξελίξεις, όπως αναφέρουν.

Εξηγούν πως αυτή την περίοδο αναδρομολογούνται οι μεγάλοι θαλάσσιοι άξονες μεταφορών του διεθνούς εμπορίου και ο Πειραιάς έχει ήδη σημαντικά διαφυγόντα οφέλη από τακτικές γραμμές που θα μπορούσαν να έχουν ήδη βάλει τον ΟΛΠ στα νέα τους δρομολόγια. Στο Πεκίνο βλέπουν τα πλοία να περνούν, χωρίς να σταματούν στον ΟΛΠ και αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους. Η αίσθηση τους είναι πως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να τους κοροϊδεύει και γι' αυτό βρίσκονται ενοψει κρίσιμων αποφάσεων.

Τι προβλέπουν; Οτι αν μέχρι τις αρχές του δεύτερου 15νθημέρου του Μαΐου δεν ανακοινωθεί και επισήμως το ξεπάγωμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, τότε το Πεκίνο θα πάρει πολύ κρίσιμες αποφάσεις για τη γενικότερη παρουσία του στην χώρα μας.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου