Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Πώς θα κάνετε το σπίτι σας δροσερό με απλές κινησεις! (eco life)

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/3b34628b26f5b96ea773adc5a0a70b19_L.jpg
Μετατρέψτε το σπίτι σας σε καταφύγιο δροσιάς με απλές κινήσεις!




Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα δροσερό σπίτι κάνοντας απλά βήματα που δεν κοστίζουν στο πορτοφόλι σας αλλά δεν επιβαρύνουν και το περιβάλλον.
Κλειστές κουρτίνες – Με αυτό τον τρόπο θα εμποδίσετε τον ήλιο να μπει και θα δημιουργήσετε κι ένα άτυπο θερμομονωτικό στρώμα.
Κλείστε τα φώτα - Τοποθετήστε λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και αποφύγετε τη χρήση συσκευών που θερμαίνουν το χώρο τις ώρες που έχει πολλή ζέστη.
Καλύψτε τους τοίχος με φυτά - Επιλέξτε αναρριχητικά φυτά όπως ο κισσός και καλύψτε με αυτά τους τοίχους του σπιτιού σας που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.
Τέντες για προστασία - Κατεβάστε τις τέντες του σπιτιού σας ανάλογα με την πορεία του ήλιου. Ποτέ μην ξεχνάτε να τις ανεβάζετε το βράδυ ώστε να «αναπνεύσει».

Κλείστε τα παράθυρα -Καλά διαβάσατε καθώς τα ανοιχτά παράθυρα δεν ισούται και δροσιά. Αν ανοίγετε τα παράθυρα σε ώρες που η θερμοκρασία είναι ανεβασμένη τότε θα ζεσταθεί και το σπίτι σας. Αερίστε το σπίτι σας η εξωτερική θερμοκρασία είναι μικρότερη από αυτή του σπιτιού σας.

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου