Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η δικαίωση του JUMBO έφερε γκρίνια και διαμαρτυρίες για τους χειρισμούς του Δήμου Σερρών

http://i2.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/06/jumbo-%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%821.jpg?resize=479%2C227
Η πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου το οποίο δικαίωσε το πολυκατάστημα JUMBO για την κατηγορία καταπάτησης δημοτικής έκτασης στο Λευκώνα, αποτέλεσε την αιτία της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σερρών το μεσημέρι της Παρασκευής 5/6 .



 Ο εμπορικός Σύλλογος και η ΟΕΒΕΣ ζήτησαν ενημέρωση από το Δήμαρχο για την εξέλιξη.
Έτσι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής υπήρξε συνάντηση του Δημάρχου Σερρών Π. Αγγελίδη με τους φορείς παρουσία και της νομικής Συμβούλου του Δήμου Σερρών.
Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων εμφανίστηκαν έντονα δυσαρεστημένοι για τους χειρισμούς του Δήμου στην υπόθεση και ζήτησαν εξηγήσεις για τους λόγους που δεν παραβρέθηκε η νομική σύμβουλος του Δήμου στη δίκη, αλλά και γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση από τον Δήμο προς τους συλλόγους για την εκδίκαση της υπόθεσης.
Επίσης καυτηρίασαν το γεγονός πως ο Δήμος δεν έχει προβεί ακόμα στην εφαρμογή πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής. Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ανταπαντώντας υποστήριξε πως ο Δήμος κάνει ότι είναι δυνατόν για την περίπτωση ενώ επισήμανε πως τον Φεβρουάριο του 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει στην νομική υπηρεσία του Δήμου να πράξει τα δέοντα.
Ο Σερραίος επιχειρηματίας Ευάγγελος Φωτίου, τόνισε την δυσκολία της υπόθεσης και ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ. Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκαν ισχυρές ενδείξεις πως υπάρχει καταπάτηση γης. Αλλά οι όποιες προσπάθειες «πάγωσαν» καθώς προέκυψαν οι εκλογές του Γενάρη.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Μπαλίτης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ήταν φανερά εκνευρισμένος λέγοντας:
«Βρεθήκαμε σε αδιέξοδο, αποχωρούμε αγανακτισμένοι. Θα μεταφέρω όσα έγιναν σήμερα στην σύσκεψη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, για να πάρουμε μια απόφαση.
Ακούσαμε τις προσβολές του Δημάρχου προς το πρόσωπο μου πως δεν αναγνωρίζω τα ντουβάρια από τα ντουβάρια, όλα αυτά μετεκλογικά γιατί προεκλογικά άλλα μας έλεγε ο κ. Δήμαρχος δεν ήθελα να ανοίξω το μέτωπο αλλά τώρα άνοιξε δυστυχώς, θα φέρω το θέμα στο Συμβούλιο μας και εγώ μάλιστα θα προτείνω να κινηθούμε εναντίον του Δήμου γιατί δεν προστάτευσε τα συμφέροντα της αγοράς. Ο εξευτελισμός που δεχτήκαμε όχι τόσο από τον Δήμαρχο αλλά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, βάλανε τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μας αντιμετωπίσουνε Πραγματικά βρεθήκαμε σε αδιέξοδο δεν βλέπω συνεργασία δεν υπάρχει μία κοινή σύγκλιση».
Από την πλευρά του ο κ. Αγγελίδης δήλωσε:
«Δώσαμε κάποιες εξηγήσεις στους φορείς του Δήμου μας για το θέμα του προχθεσινού δικαστηρίου του πολυκαταστήματος μία απάντηση που δόθηκε ήταν γιατί ο Δήμος Σερρών δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο εξήγησε η νομική μας σύμβουλος ότι δεν έπρεπε να παραβρεθεί και συμφώνησε ο δικηγόρος του Εμπορικού Συλλόγου.
Παρ όλα αυτά κάποιοι δεν θέλουν να πειστούν και δημιούργησαν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Ζητήσαμε και τώρα για ακόμη μία φορά και την συνεργασία του δικηγόρου του Εμπορικού Συλλόγου να έρθουν με το δικό μας νομικό σύμβουλο να συνεργαστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάτι που δεν έγινε.
Τώρα έρχονται κάποιοι και τα ρίχνουν όλα στον Δήμο, αυτό το δικαστήριο το προχθεσινό δεν ακυρώνει το δικαστήριο που θα γίνει στο μέλλον ειλικρινά δεν ξέρω γιατί τα βάζουν τόσο εύκολα με τον Δήμο. Έχουν δικαίωμα να προσφύγουν πάνε όπου θέλουν αλλά δεν είναι δυνατόν να έχει και παράπονα».
Ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕΣ κ.Σωτήρης Κοτσαμπάς τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών για το καλό του τόπου.

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου