Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Το Planetbook «ταξιδεύει» στις Σέρρες

http://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/06/eco-festival2015.jpg?resize=479%2C240
«Δυναμικό παρόν» δίνει και φέτος το ΚΕΑΝ στο ECO FESTIVAL του Δήμου Σερρών που διοργανώνεται το διάστημα 3-5 Ιουνίου στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά.



 Σε συνέχεια της περσινής πετυχημένης συμμετοχής του ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων στη μεγάλη «γιορτή» του Δήμου Σερρών για το περιβάλλον, το «ταξίδι» για την ανακάλυψη και προστασία του Πλανήτη… συνεχίζεται και το 2015.
Μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την ευρύτερη περιοχή θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και φέτος μια «στάση» στο info kiosk του ΚΕΑΝ και μαζί με την εκπαιδευτική ομάδα του ΚΕΑΝ, να παίξουν Planetbook.
Το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον.
Μέσα από τις 700 ερωτήσεις, οι παίκτες ενημερώνονται για τις αιτίες των περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη μας, μαθαίνουν για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που προασπίζονται την περιβαλλοντική προστασία, ανακαλύπτουν τα τέσσερα (4) στοιχεία της φύσης, ενώ με τη βοήθεια των εθελοντών του ΚΕΑΝ βρίσκουν τρόπους να σώσουν τον Πλανήτη.
Στόχος του παιχνιδιού είναι οι μαθητές να εξοικειωθούν με περιβαλλοντικές έννοιες, να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον. Το ECO FESTIVAL του Δήμου Σερρών τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της 5ης Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου