Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Πάγωσαν έργα 15 εκ ευρώ στο Δ. Σερρών

http://www.sertharros.gr/wp-content/uploads/2015/07/SAIT-ERGA.jpg
Ποιες εταιρείες είχαν αναλάβει να τα φέρουν σε πέρας
Η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τοπική οικονομία αποτυπώνεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο στην παύση εργασιών που κήρυξαν εργολήπτες κατασκευαστικών δημοσίων έργων στο Δήμο Σερρών.



 Πρόκειται για έργα που, εκτός του ότι θα κινούσουν χρήματα στην τοπική οικονομία, θα άλλαζαν και τη μορφή ορισμένων από τα πιο κεντρικά σημαία της πόλης. Πλην όμως, με τις τράπεζες κλειστές και την κίνηση κεφαλαίων να γίνεται με το σταγονόμετρο, οι ανάδοχοι των έργων ζήτησαν από τον δήμο Σερρών την προσωρινή παύση υλοποίησης εργασιών. Μέχρι νεωτέρας… Να σημειωθεί ότι στα περισσότερα από αυτά τα έργα η χρηματοδότηση προέρχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από Ευρωπαϊκά ταμεία.

 Ποια έργα «Πάγωσαν»
 Όπως γράψαμε στο φύλλο της Τρίτης του «Σ.Θ.» σταμάτησαν να εκτελούνται έργα αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Σερρών. Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται:
Α. Το έργο των Βιοκλιματικών αναπλάσεων ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ που εκτελείται από την τεχνική εταιρεία ΚΑΜΕΛΙΔΗΣ
Β. Το έργο της ανάπλασης της οδού Τσαλοπούλου ύψους 120.000 ευρώ που εκτελείται από την εργοληπτική εταιρεία του κ. Στέλιου Σωτηρίου
Γ. Το έργο πεζοδρόμησης της οδού Κ. Καραμανλή από το ύψος της Πλατείας Κρονίου έως το ύψος της οδού Ιουστινιανού ύψους 300.000 ευρώ που επρόκειτο να αναλάβει η εταιρεία του κ. Στέλιου Σωτηρίου
Δ. Το έργο του προγράμματος Εξοικονομώ ύψους 500.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο μέσα από το οποίο θα γινόταν η αντικατάσταση κουφωμάτων ενεργειακής απόδοσης( Δημαρχείο- Κλειστό Γυμναστήριο- Κολυμβητήριο). Το έργο είχε αναλάβει η εταιρεία του κ. Στράντζαλη
Ε. Αλλαγή δαπέδων στα γήπεδα Τένις στο χώρο δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο ύψους 100.000 ευρώ που ανέλαβε η τεχνική εταιρεία του κ. Σαββίδη.
Την παραπάνω ενημέρωση είχαμε από τον αντιδήμαρχο έργων και Καθημερινότητας του Δήμου Σερρών Ηλία Γκότση ο οποίος μας ενημέρωσε επίσης ότι σταμάτησαν να εκτελούνται όλα τα έργα του τεχνικού προγράμματος λόγω της κατάστασης της οικονομίας της χώρας και του κλεισίματος των Τραπεζών. Ανάλογα προβλήματα, με πάγωμα εργολαβιών, παρουσιάζονται και σε άλλους δήμους του νομού (αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενο φύλλο μας).

sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου