Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νομιμότητα εξόρυξης χρυσού στη Σιντική

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/08/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CE%99%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3-701x289.jpg
Ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, επικεφαλής της κίνησης «Ενεργοί Νέοι Σίντικες» μας ενημερώνει για την απάντηση που έλαβε από την αναφορά που υπέβαλε στο ευρωκοινοβούλιο, πριν από ενάμιση χρόνο. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει  στη συνοδευτική επιστολή της απάντησης:





Δια του παρόντος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η αναφορά που έχω κάνει στο ευρωκοινοβούλιο όσα αναφορά την εξόρυξη  χρυσού στην περιοχή μαύρα λιθάρια του νομού Σερρών έχει πλέον μετά από ενάμιση χρόνο απαντηθεί. Η απάντηση είναι ενθαρρυντική απαιτεί όμως περαιτέρω ενέργειες. Ελπίζω όσα πολιτικά πρόσωπα έχουν προεκλογικά εκφράσει την αντίθεση τους στην εξόρυξη  να αναλάβουν τις εύθηνες τους και να κάνουν τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται. Θεωρώ ότι ο Δήμος Σιντικής βάση των προεκλογικών του δεσμεύσεων θα πρέπει να πράξει άμεσα.   
Σας αποστέλλω την επιστολή και σας παρακαλώ να τη δημοσιεύσετε.
Σας ευχαριστώ θερμά
Φιλικά
Ιωαννίδης Κωνσταντίνος 
Ενεργοί Νέοι Σίντικες
ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ 
Ο Τόπος μας Ξυπνάει !!
Website: http://www.energisintikes.gr
Facebook: https://www.facebook.com/energisintikes.gr
Η απάντηση της Προέδρου της Επιτροπής αναφορών Σεσίλια Γουίκστρομ αναφέρει:
Αξιότιμε κύριε Ιωαννίδη,
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η Επιτροπή Αναφορών εξέτασε την αναφορά σας και αποφάσισε ότι τα θέματα που θίγετε είναι παραδεκτά σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εφόσον το αντικείμενό της αναφοράς εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επιτροπή άρχισε να εξετάζει την αναφορά σας και αποφάσισε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με το ζήτημα της περιοχής Natura 2000. Η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφοράς σας μόλις λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Παράλληλα όσον αφορά την προστασία των υδάτων των ιαματικών θερμών λουτρών, θα προτείναμε είτε να απευθυνθείτε στον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη www.synigoros.gr, Χαλκοκονδύλη 17,104 32 Αθήνα, τηλ. (+30) 213 130 6600, Φαξ (+30) 213 130 6800 (+30) 210 729 2129) ή να προσβάλετε την απόφαση μέσω των διοικητικών δικαστηρίων .
Θα σας ενημερώσω εγκαίρως ως προς οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με την αναφορά σας.
Εδώ το πρωτότυπο της απάντησης gold-sindiki EUROPEAN PARLIAMENT


 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου