Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο τάξεις στα Γιάννενα κάνουν μάθημα σε μία αίθουσα με χώρισμα... μια ντουλάπα

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/583d5e7ba4c2d57d3d293d3c847bed13_L.jpg
Το μείζον πρόβλημα του στεγαστικού αντιμετωπίζει ένα σχολείο στα Γιάννενατο οποίο χρήζει άμεσης επίλυσης καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να ασκήσουν το λειτούργημά τους με τα παιδιά "στοιβαγμένα" σε ελάχιστα τετραγωνικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται...



Ο αδιάκοπος αγώνας, τόσο του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στα Ιωάννινα, που στεγάζεται στο ισόγειο του διδακτηρίου του Σχολικού Συγκροτήματος του Κάστρου, έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια για την αξιοπρεπή εκπαίδευση των παιδιών ΑΜΕΑ, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
"Εδώ και 4 χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε τους αρμόδιους πως πρέπει άμεσα να γίνει μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου χωρίς όμως να παίρνουμε καμμία απάντηση.
Η πρώτη επιστολή δημοσιοποίησης του προβλήματος εστάλη το 2010 στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Ζητάμε το αυτονόητο να δημιουργηθεί ένα αξιοπρεπές μαθησιακό περιβάλλον με δεδομένο ότι υπάρχει και μεγάλη ζήτηση για την Ειδική Αγωγή" λένε οι άνθρωποι του σχολείου.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν απο 4 χρόνια τα παιδιάκια ήταν τέσσερα ενώ σήμερα έχουν φτάσει τα 20.
"Κάθε χρόνο υποδεχόμαστε τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μαθητές" είπε στο epirus-tv-new κ.Τ.Τόκας, δάσκαλος Ειδικής Αγωγής και Διευθυντής του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.
Σε έναν χώρο γύρω στα 15 τ.μ  συνυπάρχουν δύο τάξεις και το χώρισμα αυτών να είναι μία... ντουλάπα, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

"Σε ένα τόσο περιορισμένο χώρο οι δάσκαλοι προσπαθούν να κάνουν μάθημα όσο πιο χαμηλόφωνα γίνεται παλεύοντας παράλληλα να πείσουν τους μικρούς μαθητές να μην κάνουν φασαρία .Ετσι απο την εκπαίδευση έχουμε περάσει ...στην απλή φύλαξη των παιδιών απο πιθανά ατυχήματα",
δήλωσε απογοητευμένος και αγανακτισμένος παράλληλα ο κ.Τόκας.
"Την περασμένη σχολική χρονιά 2 επιστολές εστάλησαν στον Υπουργό Παιδείας, ενώ το 2013 είχε γίνει και σχετική ερώτηση στη Βουλή χωρίς όμως να δοθεί καμμία απάντηση", είπε ο κ.Τόκας.
Χθες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απευθύνθηκε με σχετική ανακοίνωση στον Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για θέματα Παιδείας κ.Παντελή Κολόκα...

Πηγή: epirus-tv
     seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου