Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κυνική ομολογία: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τον Φύσσα

http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/styles/newsmain/public/2015/09/nikos.jpg?itok=-lrYxglx
Κυνική ομολογία ενοχής από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι.





Κυνική ομολογία ενοχής από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί, ακούγεται να λέει επί λέξει: "Όσον αφορά στην δολοφονία στο Κερατσίνι, την πολιτική ευθύνη την αναλαμβάνουμε. Οσο για την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει. Γιατί τότε γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη».
«Είναι σωστό», καταλήγει ο Ν.Μιχαλολιάκος -μιλώντας στον real- «να καταδικάζεται ένα κόμμα επειδή ένα μέλος του, ένας οπαδός του προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;».

Θύελλα αντιδράσεων

 Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, μία μέρα πριν τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του, εξοργίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη που αγωνίζεται και επιθυμεί ένα κράτος δικαίου»  και προσθέτει  ότι «η ρητορική του μίσους, τα τάγματα εφόδου, οπλισμένα από την κοινωνική απελπισία που έχει σκορπίσει η κρίση, εκμεταλλεύονται το ανθρώπινο δράμα προκειμένου να επεκταθούν».
Ξεδιάντροπη χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τη δήλωση ανάληψης ευθύνης για το θάνατο του Παύλου Φύσσα από τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια προκλητική ομολογία που γίνεται μέσα στην προεκλογική περίοδο με στόχο να τρομοκρατήσει πολίτες και κόμματα.«Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν τρομοκρατείται, αλλά χαλυβδώνεται η δημοκρατική της συνείδηση. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μαχόμαστε κατά του φασισμού και της βίας, όποια μορφή και αν έχουν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
H ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Π.Φύσσα από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο δείχνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης, τονίζει το Ποτάμι και προσθέτει: Μετά τη σημερινή απροκάλυπτη ομολογία ουδείς δικαιούται να πει ότι παραπλανήθηκε. Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι επιβράβευση των εγκληματικών πράξεών της.
Πυρά κατά της Χρυσής Αυγής εξαπολύει και το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι δήθεν δεν ήξεραν τίποτε, ότι δεν είχαν ευθύνη.
Τώρα με θράσος, οι νεοναζιστές υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική τους, επιχειρώντας μόνο να γλιτώσουν τις ποινικές συνέπειες». Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ καλεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να απαντήσουν στην πρόκληση, να κλείσουν το δρόμο στη συμμορία των δολοφόνων και να τους καταδικάσουν. «Η ψήφος σε αυτούς δεν είναι πολιτική επιλογή! Είναι επιβράβευση εγκληματιών», αναφέρει.
Από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα, τονίζει ότι η ομολογία Μιχαλολιάκου «αναδεικνύει αυτό ακριβώς που επίμονα λέει το αντιφασιστικό και δημοκρατικό κίνημα: ότι η δολοφονία Φύσσα δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτέλεσμα της φασιστικής ιδεολογίας, συγκρότησης και πρακτικής της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Αυτό δεν καθιστά μόνο επιτακτική την ανάγκη να καταδικαστεί η ηγεσία αυτής της οργάνωσης για την εγκληματική της δράση. Πάνω από όλα απαιτεί να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια και στα μνημόνια και στο φασισμό».
Τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου σχολίασε μέσω Twitter και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Τι σημαίνει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για μια στυγερή δολοφονία;  Χωρίς καμιά συνέπεια για τον ίδιο και για το νεοναζιστικό κόμμα του;» έγραψε χαρακτηριστικά.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου