Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Παυλόπουλος από το Ρούπελ: «Τα μεγάλα ιδανικά δεν πέφτουν»

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/10/%CE%A0%CE%B1%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A1%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BB2-701x391.jpg
«Το οχυρό του Ρούπελ και η ιστορία του μας διδάσκει ότι τα μεγάλα ιδανικά, όταν έχουν συνεπείς και αποφασισμένους υποστηρικτές και μαχητές, δεν πέφτουν.




 Κι αυτό το δίδαγμα, το οποίο κάνουν πράξη καθημερινώς οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αποτελεί, ιδίως υπό τις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις, εθνική παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες, και πρωτίστως για όλη την πολιτική ηγεσία του Τόπου».
Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το Οχυρό Ρούπελ το μεσημέρι της 27/10, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά
Παυλόπουλος-Ρούπελ
Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκαν στο Οχυρό ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Ηλίας Λεοντάρης. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Ηρώο των πεσόντων, επιθεώρησε άγημα του στρατού και κατέθεσε στεφάνι. Ακολούθως, ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στη στοά του Οχυρού από τον διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού συνταγματάρχη Ιωάννη Γκουτζουρέλα. Εκεί, προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και άναψε κερί στο εικονοστάσι. Επισκέφθηκε, επίσης, το παρατηρητήριο και το μουσείο του Οχυρού.
Παυλόπουλος-ρουπελ-2-6
Μετά την επίσκεψη στο Οχυρό, ο κ. Παυλόπουλος αναχώρησε για το ιερό ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, όπου οι μοναχές του έχουν ετοιμάσει υποδοχή με ξενάγηση και γεύμα.

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Για μια ακόμη φορά θα κάνουμε το σωστό, με το σωστό τρόπο, τη σωστή στιγμή, και θα τα καταφέρουμε.


Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο και τους Αναπληρωτές Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη, στη συνοδεία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στην επίσημη επίσκεψή του στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ.
Pavlopoulos-Kammenos-Roupel-2015
Η Υφυπουργός, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το πέρας της επίσκεψης, δήλωσε:
Στη μάχη των Οχυρών, οι Έλληνες απέδειξαν ότι μπορούν να καταφέρουν το αδιανόητο και να σταθούν ως ήρωες και ως πολεμιστές απέναντι στον ισχυρότερο εχθρό. Οι Έλληνες μαχητές που οχυρώθηκαν εδώ, αψήφησαν κάθε κίνδυνο και πολέμησαν με αστείρευτο σθένος και ηρωισμό, έναν πανίσχυρο και οργανωμένο εχθρό, που ξεπερνούσε συντριπτικά τον Ελληνικό Στρατό σε πλήθος και εξοπλισμό. Απέδειξαν έτσι ότι η ψυχή και η αποφασιστικότητα μπορούν να ακυρώσουν την υπεροχή των αριθμών, των όπλων και της ωμής δύναμης.
Οι Έλληνες μαχητές κατάθεσαν τα όπλα και επέτρεψαν τους κατακτητές να περάσουν, μόνο όταν τελείωσε επίσημα ο πόλεμος. Ακόμη και ο ίδιος ο Χίτλερ στη Γερμανική Βουλή στις 4 Μαΐου του 1941, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να παραδεχθώ πως ο Έλληνας στρατιώτης συνθηκολόγησε μόνον όταν η παραπέρα αντίσταση ήταν αδύνατη και συνεπώς μάταιη». 
Όμως, όπως η Ιστορία έδειξε, τίποτα δεν είχε τελειώσει και τίποτα δεν είχε κριθεί. Ο αγώνας για την Ελευθερία, δεν είναι ποτέ μάταιος. Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο αγώνας μας ενάντια στον κατακτητή συνεχίστηκε, και τελικά δικαιώθηκε. Έτσι οφείλουμε και εμείς σήμερα, να συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια και να σταθούμε ενωμένοι απέναντι στις ιστορικές προκλήσεις. Για μια ακόμη φορά θα κάνουμε το σωστό, με το σωστό τρόπο, τη σωστή στιγμή, και θα τα καταφέρουμε.

 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου