Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία των μαθητών του Μουσικού σχολείου Σερρών για τις ελλείψεις

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/11/%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82-.jpg
Χωρίς πιστοποίηση, χωρίς καθηγητές μουσικής, χωρίς θέρμανση, ενώ πληρώνουν και τα έξοδα μεταφοράς στο σχολείο




 Με ανακοίνωση που μας έστειλε το 15μελές συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Σερρών μας ενημερώνει πως αύριο Τρίτη 10/11 θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης των Σερρών διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις που έχουν στο σχολείο τους δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με τον ίδιο παραδεκτο προγραμματισμό. Ετσι όπως πέρυσι και πρόπερσι οι καθηγητές μουσικής έκαναν την εμφάνισή τους στο σχολείο κοντά στα Χριστούγεννα, το ίδιο αναμένεται(;) να γίνει και φέτος.
Η κατάσταση που οφείλεται στον κακό προγραμματισμό, εξωθεί για μια ακόμη φορά τους μαθητές να βγουνε στους δρόμους για να διεκδικήσουν το αυτονόητο.
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους το 15μελές συμβούλιο των μαθητών:
Ως δεκαπενταμελές του Μουσικού Σχολείου Σερρών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αύριο, 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή κάποια καίρια ζητήματα που παρεμποδίζουν και δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας. Τα αιτήματα μας αυτά, αναφέρονται παρακάτω:
1)    Η πιστοποίηση των μουσικών γνώσεων μας μέσω πτυχίου. Είναι λυπηρό ότι παρά την πολύωρη ενασχόληση μας με τη μουσική, δεν μπορούμε να αποδείξουμε πρακτικά τις γνώσεις μας, διότι στην εποχή μας –όπως θα ξέρετε κι εσείς- έχει πολύ μεγάλη σημασία η πιστοποίηση των γνώσεων μας.
2)    Η έλλειψη καθηγητών μουσικής. Είναι αδιανόητο για ένα Μουσικό σχολείο, να έχει ανεπαρκή αριθμό μουσικών καθηγητών γιατί άλλωστε αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του.
3)    Η θέρμανση. Δυστυχώς καθημερινά αναγκαζόμαστε να παρακολουθούμε τα μαθήματα μας, υπό αντίξοες συνθήκες καθώς εκλείπει το αυτονόητο για πολλούς, δηλαδή η θέρμανση.
4)    Η καθημερινή μας μετακίνηση. Δυστυχώς όσοι μαθητές δεν κατοικούν σε συγκεκριμένες αποστάσεις που έχουν ορισθεί από το υπουργείο παιδείας (3 χιλιόμετρα για τους μαθητές του γυμνασίου και 5 χιλιόμετρα για τους μαθητές του λυκείου), αναγκάζονται να πληρώνουν εισιτήριο για την μεταφορά τους από και προς το σχολείο, ενώ ο νόμος προβλέπει την δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών χωρίς χιλιομετρικές δεσμεύσεις.
 Έτσι λοιπόν, θα θέλαμε να ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση σας με σκοπό την λύση αυτών των προβλημάτων που αναστέλλουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Το δεκαπενταμελές του Μ.Σ.Σ
(η φωτο είναι απο την περσινή διαμαρτυρία)

 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου