Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχολιάζουν την πρώτη διαδήλωση επί ΣΥΡΙΖΑ

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/3e81eb6ca1fa941384351e91229018e4_L.jpg
Οι πορείες κατά της λιτότητας, στο κέντρο της Αθήνας καθώς επίσης και τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι έγιναν πρώτο θέμα στα ξένα Μέσα Ενημέρωσης.




Το Associated Press, στην ανταπόκρισή του από την Αθήνα, υπογραμμίζει πως στη σημερινή πορεία συμμετείχαν περίπου 25.000 άνθρωποι οι οποίοι διαδήλωσαν εναντίον του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας.
Όπως αναφέρει αυτή ήταν η πρώτη γενική απεργία στην Ελλάδα από την ημέρα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση.
Ακόμη υπογραμμίζει πως στιγματίστηκε από επεισόδια, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε μια ομάδα αντιεξουσιαστών η οποία αποσπάστηκε από τη διαδήλωση και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.
Ακόμη το αμερικάνικό δίκτυο CNBC, αναφέρεται και αυτό στην πορεία αλλά και στα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών δυνάμεων. Παράλληλα υπογραμμίζει πως είναι η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, από την ημέρα που έγινε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ υπογραμμίζει την χρήση χημικών από τους αστυνομικούς για να περιορίσει τη δράση των αντιεξουσιαστών.
Τέλος και η βρετανική Telegraph αναφέρεται εκτενώς στην πρώτη γενική απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αναρχικών.


parapolitika.gr
    seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου