Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση πολιτών για τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/182614b800c95d8fdc869133cdf5895f_L.jpg
Σας γνωρίζουμε ότι στην Υπηρεσία του δήμου Καλαμαριάς , αλλά και σε άλλες Υπηρεσίες της επικράτειας, έχουν καταγγελθεί αρκετά περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων, για τα οποία οι εκάστοτε Υπηρεσίες διενεργούν όλες τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τον εντοπισμό των δραστών.




ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ : Συγκεκριμένα οι δράστες, βάσει του οργανωμένου τους σχεδίου, επιλέγουν ως θύματα τους κυρίως ηλικιωμένα - υπέργηρα άτομα και προβαίνουν συνήθως τις πρωινές και απογευματινές ώρες σε τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους, προσποιούμενοι ότι τηλεφωνούν είτε ως ιατροί από νοσοκομείο, στο οποίο δήθεν έχουν μεταφερθεί συγγενικά τους πρόσωπα (κυρίως κάποιο τέκνο τους) με σοβαρό και ξαφνικό πρόβλημα υγείας (π.χ. σοβαρό τροχαίο ατύχημα) , για το οποίο απαιτείται άμεσα εγχείρηση , είτε ως δικηγόροι που εκπροσωπούν συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και κρατείται σε αστυνομικό κατάστημα. Μάλιστα προτρέπουν το θύμα να μην διακόψει την τηλεφωνική κλήση, έτσι ώστε να καθίσταται ανέφικτη η πραγματοποίηση οποιοσδήποτε επικοινωνίας του θύματος με συγγενικό ή φίλα προσκείμενο του πρόσωπο, για βοήθεια και εξακρίβωση τηςβασιμότητας του τηλεφωνήματος .

Με τον τρόπο αυτό και ένεκα του αιφνιδιασμού και της συναισθηματικής φόρτισης που προκαλούν, απαιτούν από το θύμα να καταβάλει μεγάλα χρηματικά ποσά ή και τιμαλφή σε δράστη που τους επισκέπτεται στην οικία τους, ως απεσταλμένος του θεράποντος ιατρού ή του δικηγόρου εκπροσώπησης.

Σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε ότι λαμβάνουν χώρα τα παραπάνω σε βάρος σας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με την Υπηρεσία μας στο τηλέφωνο 2310029470 ή την Άμεση Δράση στο τηλέφωνο 100 .

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου