Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σέρρες: Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ για τον Προμαχώνα – «ρήγμα» στο μέτωπο με δεύτερη συγκέντρωση στα Κερδύλλια;

http://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/01/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AD%CF%81.jpg?fit=701%2C443
Στις πλατείες των χωριών έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα τρακτέρ των αγροτών, ενώ προειδοποιούν ότι αν δεν δοθούν λύσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό θα «συναντηθούν» με την κυβέρνηση στο μπλόκο που θα στήσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα.




Όμως μπορεί την περασμένη Παρασκευή 8/1, στην ανέλπιστα μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών, σε ξενοδοχείο των Σερρών, να αποφασίστηκε να κινηθούν ενωμένοι σε μια συγκέντρωση, όμως αυτό φαίνεται ότι δεν θα ισχύσει τελικά. Ομάδα αγροτοσυνδικαλιστών με επικεφαλής τον Γιάννη Παναγή αποφάσισαν να οργανώσουν δεύτερη συγκέντρωση αγροτών στον κόμβο των Κερδυλλίων.
Όπως και να έχει πάντως οι τελικές αποφάσεις των αγροτικών κινητοποιήσεων στο Νομό Σερρών θα παρθούν το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου. Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών οι οποίοι αποτελείται από τους Στέργιο Λίτο, Μιχάλη Τσερβίστα και Ανέστη Κεμανιτζόγλου θα καταγράψει τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί, μετρώντας τα τρακτέρ που είναι παραταγμένα στις πλατείες των χωριών.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wFYw7bx06Ok

Στον αγώνα των αγροτών Εμπορικός Σύλλογος Σερρών και ΟΕΒΕΣΣ

http://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/01/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B5%CE%B2%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82.jpg?w=960

Με  μέλη  της συντονιστικής επιτροπής των Σερραίων αγροτών και αγρότες συναντήθηκαν την Δευτέρα το βράδυ στην Νιγρίτα, οι διοικήσεις της ΟΕΒΕ Σερρών (με επικεφαλής τον Πρόεδρος Σωτήρη Κοτσαμπά) και του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών (με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιάννη Μπαλίτη). Αντικείμενο της συνάντησης ο συντονισμός και η απο κοινού κινητοποιήσεις, κόντρα σε νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Έτοιμοι για μπλόκα οι αγρότες όλης της χώρας

Έτοιμοι να συγκρουστούν με την κυβέρνηση, ώστε να πάρει πίσω τα σκληρά μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό, δηλώνουν οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου και ανεβαίνουν στην Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο, στις 14 Ιανουαρίου για την Πανελλαδική Συνάντηση Αγροτών και Επιτροπών Αγώνα με πρόταση για πανελλαδική κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς και σε σημαντικούς κόμβους.
Παράλληλα προγραμματίζεται για την Τετάρτη 13/1 κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη.

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου