Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Κανένας Δήμος στις Σέρρες δεν εκμεταλλεύεται την έκπτωση 75% της ΔΕΗ στις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης

http://i2.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/02/_%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-e1455531514395.jpg?fit=701%2C389
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, σε απάντηση Ερώτησης του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Συμπαράταξη, Γιάννη Μανιάτη, μόνο 9 Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης 5 Δήμων σ’ όλη την Ελλάδα,(κανένας από τους Δήμους της Π.Ε. Σερρών)...




...έχουν ωφεληθεί από την εφαρμογή της έκπτωσης έως και 75% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, κατ’ εφαρμογή του ν. 4296/2014 για έκπτωση στο ανταγωνιστικό σκέλος και αφαίρεση της χρέωσης Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας από τους δικαιούχους του «Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (Τ.Υ.Α.)».
Επισημαίνεται ότι, η ευνοϊκή αυτή διάταξη, ήταν εισήγηση του κ. Μανιάτη, την περίοδο υπουργίας του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργείου, οι Φορείς που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο ειδικό «Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (Τ.Υ.Α.)», κατανέμονται στις ακόλουθες ομάδες:
  • α) 165 πιστοποιημένα Ν.Π.Ι.Δ. που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (Γηροκομεία, Ορφανοτροφεία, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ», Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλών, Σύλλογοι Πολυτέκνων, Σύλλογοι Παραπληγικών, κ.ά.).
  • β) 254 εκκλησιαστικά Ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής σίτισης.
  • γ) 33 Ν.Π.Δ.Δ. προνοιακού χαρακτήρα.
  • δ) 9 Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ.
Σημειώνεται ότι, οι φορείς που μπορεί να ωφεληθούν, κατ’ εκτίμηση ξεπερνούν τους 1.500.
Να σημειώσουμε πως στο Δήμο Σερρών ενεργοποιούνται οι παρακάτω Κοινωνικές Δομές που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την έκπτωση:
Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βιας, Κοινωνική Κουζίνα Δήμου Σερρών, Κοινωνικό Φαρμακείο, όπως και ανάλογες δομές που πιθανόν έχουν οι υπόλοιποι Δήμοι της Π.Ε. Σερρών.
Ενώ και η Εκκλησία θα μπορούσε να ωφεληθεί για τις δομές των Συσσιτίων αγάπης που έχει, όπως και το Γηροκομείο Σερρών κ.α. σύμφωνα με την λίστα των παραπάνω ομάδων.
Οι 5 Δήμοι, που κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης του «75%», είναι οι ακόλουθοι:
  1. ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (4 Δομές)
  2. ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ (2 Δομές)
  3. ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ (1 Δομή)
  4. ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (1 Δομή)
  5. ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ (1 Δομή).
anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου